Πρέπει να παραμείνει το ΔΝΤ- Οι Θεσμοί είναι ενωμένοι λέει ο Μοσκοβισί

21:21 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Πρέπει να παραμείνει το ΔΝΤ- Οι Θεσμοί είναι ενωμένοι λέει ο Μοσκοβισί μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου. Νωρίτρα είχε συναντήσεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα όπου συζητήθηκε το χρέος αλλά και η β αξιολόγηση.

Σχετικά με την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας

ο Ευρωπαίος Επίτροπος κράτησε στάση υπέρ της παραμονής του Ταμείου: «Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία (global deal) συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους. Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα» είπε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου στο κτίριο της οδού Νίκης. Ο ίδιος, μάλιστα τόνισε ότι οι Θεσμοί είναι ενωμένοι και πως εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα. «Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σαν να μιλάμε για διαιρεμένους Θεσμούς. Οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο» εξήγησε ο ίδιος.

Μοσκοβισί: Πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος

Νωρίτερα ο Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στο ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία και ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και υπογράμμισε πως στο κρίσιμο Europgroup της 5ης Δεκεμβρίου θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση, κάτι που θα είναι «ένα πάρα πολύ θετικό σημείο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρωζώνη».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αξίζει την εμπιστοσύνη μας»

Κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Πιέρ Μοσκοβισί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο ζητηθήκαν τα εργασιακά, η απομείωση του χρέους αλλά και η β αξιολόγηση.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως «Όλες οι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει. Θέλω να πω ότι η πρόοδος την οποία σημειώσατε είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική». Αναφέρθηκε μάλιστα και στην δεύτερη αξιολόγηση λέγοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Ο Π. Μοσκοβισί, μάλιστα, είπε πως κατά την άποψη του η Ελλάδα τώρα πλέον μπορεί να αναπτυχθεί και να υποδεχθεί επενδύσεις τονίζοντας ότι «μεταρρύθμιση ίσον επιτυχία»: «Θέλω να πω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Είναι μια χώρα η οποία είναι έτοιμη τώρα ν’ αναπτυχθεί, να γνωρίσει πάλι ανάπτυξη, επενδύσεις, απασχόληση για όλους τους Έλληνες και ιδίως για τους νέους, οι οποίοι ξέρω πόσο πολύ αναμένουν κάτι τέτοιο. Θέλω, επίσης, να σας πω ότι μεταρρύθμιση ίσον επιτυχία. Είναι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία. Επίσης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι εφόσον οι ελληνικές αρχές κάνουν όλα αυτά τα οποία οφείλουν να κάνουν, είναι αναμφισβήτητο ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους θα πράξουν τα δέοντα από την δική τους πλευρά. Θέλω, λοιπόν, να πω σε όλους τους Έλληνες ότι τώρα έχει έρθει η στιγμή για να μιλήσουμε για το θέμα του χρέους»

Photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Πρέπει να παραμείνει το ΔΝΤ- Οι Θεσμοί είναι ενωμένοι λέει ο Μοσκοβισί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα