Διευκρινίσεις δια στόματος Μοσκοβισί: Δεν θέλουμε τέταρτο πρόγραμμα αλλά μια Ελλάδα σταθερή

07:51 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρίνιση πως κανείς δεν επιθυμεί τέταρτο πρόγραμμα προέβη κατά τη διάρκεια ομιλίας του το βράδυ της Δευτέρας ο Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του που πραγματοποιήθηκε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε χαρακτηριστικά «θέλουμε να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να είναι το τελευταίο» και πρόσθεσε με στόχο να καθησυχάσει τους πάντες «δεν θέλουμε να υπάρξει τέταρτο

πρόγραμμα».

Ο Πιερ Μοσκοβισί εστίασε και στη σημασία της επίτευξης συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και ξεκαθάρισε ότι πρέπει «υπάρχει σταθερή οικονομική διακυβέρνηση και αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να υπάρξει επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές και πρακτικές του παρελθόντος».

Παράλληλα δήλωσε «η χώρα έχει αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και έχει κάνει κάποιες ριζικές αλλά απαραίτητες προσαρμογές. Είναι ακόμη στη διαδικασία να κάνει αυτό σε πολλούς τομείς, αλλά υπάρχει φως στο τέλος αυτού του τούνελ».

Για το ΔΝΤ:

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε μιλώντας για το Ταμείο: «Είναι σημαντικό να συμμετέχει ως εγγυητής. Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην εργατική νομοθεσία ώστε να διασφαλίζεται η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Και συμπλήρωσε:

Διακυβεύονται πολλά για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το 2017 μπορεί να είναι το έτος μιας επιτυχημένης ανάκαμψης για την Ευρωζώνη. Χρειάζεται όραμα και στρατηγική επένδυση. Θέλω μια Ελλάδα σταθερή και μια δημοκρατική Ευρώπη

Διαβάστε επίσης:

Πρέπει να παραμείνει το ΔΝΤ- Οι Θεσμοί είναι ενωμένοι λέει ο Μοσκοβισί

photo:INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Διευκρινίσεις δια στόματος Μοσκοβισί: Δεν θέλουμε τέταρτο πρόγραμμα αλλά μια Ελλάδα σταθερή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα