FT: Πολύ κοντά σε συμφωνία Τουρκίας- Ε.Ε.

08:20 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Την εκτίμηση ότι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία η Τουρκία με την Ε.Ε., εκφράζουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους. Οι πληροφορίες της εφημερίδας κάνουν λόγο πως η γειτονική χώρα είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει την επαναπροώθηση στα εδάφη της των προσφύγων και των μεταναστών που δεν προέρχονται από την Συρία.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πιο συγκεκριμένα: «Η Ε.Ε. είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας με την Άγκυρα σύμφωνα με την οποία όλοι οι μη Σύρoι μετανάστες

που θα φθάνουν στα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία».

Αυτός είναι ένας τρόπος, σχολιάζουν οι FT, η Ε.Ε. να δείξει μια πιο σκληρή και αποφασιστική στάση απέναντι στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Το άρθρο φέρει την υπογραφή τριών δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και του Peter Spiegel.

Το δημοσίευμα θέλει τον Τούρκο Πρωθυπουργό να έδωσε «μυστικό σήμα» στον Ντόναλντ Τουσκ πως η χώρα του είναι έτοιμη να δεχτεί τους μη Σύρους πρόσφυγες, αλλά και να αναλάβει δράση ενάντια στους παράνομους διακινητές.

Στο άρθρο αναφέρεται ακόμα πως «δύο διπλωμάτες που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, ανέφεραν ότι η Τουρκία συμφώνησε επίσης να δεχθεί όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θα διασώζονται σε διεθνή ύδατα από το ΝΑΤΟ».

Τέλος, σχετικά με τα όσα είπαν Τουσκ- Νταβούτογλου, οι FT γράφουν πως: «Η Τουρκία είπε ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί μία απότομη μείωση στις ροές και θέλει η Ευρώπη να δεχθεί απευθείας Σύρους πρόσφυγες από τα εδάφη της, για να αποτρέψει τους μετανάστες να διακινδυνεύσουν το ταξίδι προς την Ελλάδα».

The post FT: Πολύ κοντά σε συμφωνία Τουρκίας- Ε.Ε. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα