Στον δρόμο προς την αξιολόγηση

08:08 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Από την Πέμπτη ένα κλίμα αισιοδοξίας έχει ξεκινήσει να υπάρχει στις Βρυξέλλες σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε πως η αποστολή του Ταμείου θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, με την ημερομηνία να ανακοινώνεται, ωστόσο, μετά το Eurogroup της 7ης Μαρτίου.

Ο Jerry Rice από το Ταμείο μίλησε στους δημοσιογράφους μετά το «μυστικό

δείπνο» στις Βρυξέλλες, για το οποίο και ανέφερε πως σημειώθηκε κάποια πρόοδος.

Παράλληλα όμως, επεσήμανε και πάλι τα μέτρα που θεωρεί το ΔΝΤ πως πρέπει να ληφθούν από την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Eurogroup της Δευτέρας, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Ελλάδα και συμπίπτει μάλιστα με την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, το ΔΝΤ θα εκπροσωπήσει ο Πολ Τόμσεν.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης τόνισε την Πέμπτη πως όντως υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το ΔΝΤ σχετικά με το δημοσιονομικό κενό στην Ελλάδα, όμως είπε πως οι Θεσμοί θα έχουν διαμορφώσει ενιαία θέση όταν θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Ο Jerry Rice, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, υπογράμμισε πως το Ταμείο δεν ζητάει από την Ελλάδα κάτι παραπάνω από τα όσα είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι.

Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2018 στο 4-5% του ΑΕΠ της Ελλάδας, ο Rice επανέλαβε πως οι εκτιμήσεις του Ταμείου δεν έχουν αλλάξει. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το ΔΝΤ επιμένει στην λήψη νέων μέτρων από την Ελλάδα προκειμένου να καλυφθεί το κενό.

Αναφορά έκανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου και στο άρθρο του Πολ Τόμσεν στο blog του. Ξεκαθάρισε πως ο Τόμσεν απλά ήθελε να εξηγήσει τι ακριβώς πρέπει να γίνει, τονίζοντας την δυσκολία της Ελλάδας να ανταπεξέλθει στους στόχους που έχουν τεθεί. Παράλληλα, είπε πως ο Τόμσεν υπογράμμισε πως αν υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τότε και οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν λιγότερο απαιτητικές.

The post Στον δρόμο προς την αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα