7 τρόποι να δείξεις την αγάπη σου στο κατοικίδιό σου

12:20 1/12/2014 - Πηγή: iPop

Σίγουρα ξέρεις πώς να δείξεις την αγάπη σου στους φίλους σου. Μπορείς να το κάνεις με ένα δώρο, με λόγια, με υποστήριξη, συμπαράσταση. Αλλά πώς το κάνεις με ένα σκύλο; Που ταυτόχρονα πρέπει να ισoρροπείς μεταξύ αυστηρότητας και καλλιέργειας πειθαρχίας.

Παιχνίδι: Δώσε χρόνο στο παιχνίδι σας. Αφού βλέπεις πόσο χαρούμενο κάνει το κατοικίδιό σου. Μην το κάνεις διεκπεραιωτικά, αλλά προσπάθησε να το διασκεδάσεις. Έτσι θα περάσεις κι εσύ καλά.Λιχουδιές: Αντάμειψέ τον όταν κάνει σωστά κάτι που του έχεις μάθει ή αν τον ταλαιπωρήσεις για να μάθει κάποιο κόλπο.Βόλτες: Αναλόγως τη ράτσα, ειδικά ο σκύλος
έχει ανάγκη τη βόλτα για να είναι χαρούμενος. Τα μεγαλόσωμα και πολύ ενεργητικά σκυλιά μπορεί να χρειάζονται δύο φορές τη μέρα και καλό είναι να τους το παρέχεις.Μίλα του: Εδώ οι ειδικοί λένε ότι τα φυτά μεγαλώνουν με την ομιλία, δεν θα ισχύει για το αγαπημένο σου τετράποδοΧάδια: Τα χάδια είναι ένας τρόπος με τον οποίο εκφράζουν την αγάπη τους οι άνθρωποι τόσο προς τα ζώα όσο και προς τους άλλους ανθρώπους. Σύντομα θα καταλάβεις τις προτιμήσεις του ζώου σου. Του αρέσει περισσότερο κάτω από το λαιμό, στη ράχη, μήπως απεχθάνεται να τον χαϊδεύεις κοντά στην ουρά; Επίσης, ίσως κάποιες φορές προσαρμοστείς στις δικές του ανάγκες: μπορεί να θέλει να τον χαϊδεύεις από… μακριά και να μην είναι τόσο τύπος της αγκαλιάς. Εμείς τα κακομαθαίνουμε!Ύπνος: Τι είναι ένας σκύλος ή μια γάτα; Χειρότερο από μωρό. Μαμ, κακά και νάνι. Μιας και ένα τεράστιο μέρος της ημέρας κοιμούνται φρόντισε να είναι αναπαυτικά, ζεστά και καθαρά.Υγιεινή: Για πολλά σκυλιά (και όχι τόσο για γάτες) η καθαριότητα είναι σημαντικός παράγοντας. Έχουν κι αυτά προσωπικότητα και κάποια είναι υποχόνδρια! Σκέψου ότι θα ήταν Παρθένοι στο ζώδιο.. Αυτό σημαίνει ότι νιώθουν άσχημα όταν είναι βρώμικα – τα ίδια ή ο προσωπικός τους χώρος. Ίσως έχεις δει το σκυλάκι σου ακόμα και να πατάει με τις άκρες τις πατούσες για να μην πατήσει σε μέρος όπου προηγουμένως έχει λερώσει με ακαθαρσίες. Φρόντισε να είναι πάντα καθαρό το σπιτάκι του, αλλά και το σημείο όπου κάνει την ανάγκη του.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία

The post 7 τρόποι να δείξεις την αγάπη σου στο κατοικίδιό σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα