5 σημάδια ότι ο σκύλος σου δεν σε γουστάρει και πολύ!

19:06 17/2/2020 - Πηγή: iPop

Mε τον σκύλο σου έχεις μια σχέση αγάπης, εκτίμησης και αλληλοσεβασμού… Τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις έτσι συμβαίνει! Υπάρχει όμως περίπτωση ο σκύλος να μην σε συμπαθεί; Ναι! Κι ένας κτηνίατρος εξηγεί ποια είναι τα σημάδια και πώς θα το καταλάβεις.

Η κτηνίατρος Karen Sueda μίλησε στο Business Insider γι’ αυτα τα σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι υπάρχει περίπτωση ο σκύλος

σου να μην σε συμπαθεί.

Κινήσεις που δείχνουν ότι μπορεί ο ο σκύλος να μην σε συμπαθείΣκύβει ή κρύβεται

Εάν ο σκύλος είναι φοβισμένος, μπορεί να σκύβει ή να κρύβεται, να τραβάει πίσω τα αυτιά του, να μαζεύει την ουρά του ή να τρέμει.

Φεύγει απ’ το δωμάτιο όταν μπαίνεις

Αν ένας σκύλος εγκαταλείπει το δωμάτιο κάθε φορά που μπαίνεις σ’ αυτό, σημαίνει ότι θέλει να κρατήσει για κάποιο λόγο τις αποστάσεις του.

Αποφεύγει την επαφή σας με τα μάτια

Οι σκύλοι δίνουν μεγάλη έμφαση στην οπτική επαφή. Ειδικά τους ανθρώπους που τους φροντίζουν, δεν τους χάνουν ποτέ στα μάτια τους! Εάν ο δικός σου σκύλος δεν σε ψάχνει μέσα στον χώρο και αντιθέτως αποφεύγει και την οπτική σας επαφή, κάτι δεν πάει καλά!

Μάθε με ποιους τρόπους ο σκύλος σου εκφράζει την αγάπη του για σένα.

Δεν παίρνει τις λιχουδιές που του δίνεις

Όπως ξέρουμε, τα σκυλιά λατρεύουν τις λιχουδιές και δεν μπορούν να τους αντισταθούν! Αν, λοιπόν, ο δικός σου σκύλος αποφεύγει πεισματικά να πάρει λιχουδιά που του δίνεις, τότε είναι μια ακόμα ένδειξη ότι σε κρατάει σε απόσταση.

Είναι νευρικός όταν είσαι στον χώρο

Ακόμα μια ένδειξη ότι δεν έχεις καταφέρει ακόμα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Η νευρικότητα του σκύλου σου σε συνδυασμό με το ότι δεν σε πλησιάζει εύκολα είναι δείγμα ότι πρέπει να κάνεις μεγαλύτερη προσπάθεια για να τον κερδίσεις!

Πώς να δείξεις την αγάπη σου στον σκύλο σου;Όπως και στην σχέση σου είναι σημαντικό να λες στον σύντροφο σου συνεχώς ότι τον αγαπάς, τόσο σημαντικό είναι να το δηλώνεις και στον σκύλο σου. Πρόσεχε όμως τον τρόπο που το εκφράζεις και τι ακριβώς του λες. Τα σκυλιά έχουν την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται τις υψηλές συχνότητες της φωνής σαν μια ένδειξη αγάπης. Ο τρόπος της ομιλίας, ρυθμός και ο τόνος, είναι που έχει σημασία, και όχι οι λέξεις. Κάπως έτσι, προκαλεί συναισθήματα αγάπης και φροντίδας για τα “μικρά” μέλη της οικογένειάς.Κάτι που γεμίζει ψυχολογικά εσένα, ειδικά μετά από μια δύσκολη μέρα, αλλά και τον τετράποδο φίλο σου, είναι η αγκαλιά. Τα σκυλιά προτιμούν να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σου, και σίγουρα είναι ο καλύτερος τρόπος να μείνεις συνδεδεμένος μαζί τους. Έτσι, άρπαξε την πιο χνουδωτή σου κουβέρτα και φώναξε τον χνουδωτό, επίσης, φίλο σου κοντά για μια αγκαλιά και ένα τρίψιμο της κοιλιάς του στον καναπέ.Κάντε μια βόλτα: Είναι ένας από τους συνηθέστερους τρόπους, με τον οποίο το σκυλί σου αισθάνεται την αγάπη σου, οπότε ετοιμάσου να επισκεφτείς το κοντινότερο πάρκο. Ενώ τα περισσότερα σκυλιά προτιμούν την καθημερινή τους ρουτίνα, η εναλλαγή των παιχνιδιών και της ρουτίνας τους, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κρατήσεις το σκυλάκι σου ενθουσιώδες.Διάβασε ακόμα:

Συμπεριφορές του σκύλου σου και τι σημαίνουν

Photos: Δώρα Αντωνίου

Το άρθρο 5 σημάδια ότι ο σκύλος σου δεν σε γουστάρει και πολύ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα