Φαρφάλες αλά κρεμ με μανιτάρια στο πιάτο σου!

14:30 17/2/2020 - Πηγή: iPop

Το μενού για σήμερα έχει φαρφάλες αλά κρεμ για να πάει καλά η εβδομάδα μας κι επειδή είναι ένα πιάτο απλό που αγαπάμε! Μια μακαρονάδα που θα θέλεις να φτιάχνεις συχνά.

Μερικές φορές τα απλά είναι και τα πιο γευστικά. Σήμερα φτιάχνουμε φαρφάλες αλά κρεμ με μανιτάρια, σκόρδο, λιαστή ντομάτα για ένα extra γευστικό πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Τι θα χρειαστείς;280 γραμμάρια φαρφάλες5 κουταλιές βούτυρο300 γραμμάρια μανιτάρια2 φλιτζάνια σπανάκι baby1/2 φλιτζάνι
λιαστές ντομάτες1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος3/4 φλιτζάνια παρμεζάναΑλάτι και πιπέρι για γεύση2 κουταλιές κομμένο βασιλικόΠώς θα τη φτιάξεις;ΣυνταγήΜαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.Ζεσταίνουμε μια κουταλιά βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μανιτάρια,αλάτι και πιπέρι.Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι μαλακά. Ρίχνουμε το baby σπανάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 3-4 λεπτά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν καλά.Προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για μισό λεπτό. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και καλύπτουμε για να παραμείνουν ζεστά.Στη συνέχεια, λιώνουμε 4 κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια με χαμηλή θερμοκρασία.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε παρμεζάνα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει το τυρί.  Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση.Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σως.Προσθέτουμε και το μείγμα με τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.Δες κι αυτό:

Φτιάξε λιαστές ντομάτες στο σπίτι

Photo: dinneratthezoo.com

Το άρθρο Φαρφάλες αλά κρεμ με μανιτάρια στο πιάτο σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα