Υπάρχει ένα πράγμα που σε κάνει πιο ευτυχισμένη απ’ τα χρήματα!

18:11 17/2/2020 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν κάποια πράγματα που ξέρεις ότι σε κάνουν ευτυχισμένη σ’ αυτή τη ζωή. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι η πρωινή αγκαλιά στο κρεβάτι απ’ τον σύντροφό σου ή ο καφές πριν πας στη δουλειά. Πολλές φορές, όμως, μπερδεύεις το τι σε κάνει ευτυχισμένη στην ζωή σου και πιστεύεις πως όταν έχεις χρήματα να κάνεις όλα αυτά που θέλεις, είσαι ευτυχισμένη. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα… Το τι σε κάνει ευτυχισμένη είναι κάτι άλλο και δεν σχετίζεται με τα χρήματα!

Με τα χρήματα δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία… Μπορείς να αγοράσεις πολλά πράγματα που σου προσφέρουν μια προσωρινή ικανοποίηση αλλά

σίγουρα δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία!

Η ευτυχία έρχεται από άλλα πράγματα. Ευτυχισμένη είσαι όταν το μέσα σου και το έξω σου βρίσκονται σε αρμονία. Και ένας απ’ τους τρόπους για να καταφέρεις αυτή την αρμονία είναι η γυμναστική.

Όπως αναφέρει μια νέα επιστημονική μελέτη, τα οφέλη της γυμναστικής δεν περιορίζονται στο σώμα, αλλά εντοπίζονται και στην ψυχική υγεία.

Η γυμναστική όχι μόνο οδηγεί στην απώλεια βάρους, στην ενδυνάμωση των μυών και τη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Είναι τελικά η δύναμη της εικόνας τόσο μεγάλη που σε κάνει ευτυχισμένο;

Allef Vinicius/ Unsplash

Σε μια μεγάλη έρευνα 1,2 εκατομμυρίων Αμερικανών, οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Yale και της Οξφόρδης έδειξαν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται είναι σαφώς πιο ευτυχισμένοι από όσους δεν το κάνουν – ακόμα κι αν έχουν μικρότερο εισόδημα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο ιατρικό περιοδικό Lancet, δείχνει ότι οι ενεργοί άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν μόλις 35 ημέρες κακής ψυχικής υγείας τον χρόνο. Όσοι δεν γυμνάζονται, ανέφεραν κατά μέσο όρο 18 επιπλέον ημέρες.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο με αυτή τη μελέτη είναι ότι το εισόδημα φαίνεται να έχει πολύ λιγότερη επίδραση στην ευτυχία από ό, τι πιστεύαμε.

Βέβαια, υπάρχει κι ένα όριο στην επίδραση της γυμναστικής στην ευτυχία: Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η όλο και περισσότερη άσκηση δεν συσχετίζεται με αυξανόμενα επίπεδα ευτυχίας. Η άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα για 30-60 λεπτά φαίνεται να έχει την πιο ισχυρή επίδραση στην ευτυχία.

Δες ακόμα:

Γιατί είμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι σήμερα;

Photo: Lesly Juarez/ Unsplash

Το άρθρο Υπάρχει ένα πράγμα που σε κάνει πιο ευτυχισμένη απ’ τα χρήματα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα