4μελής οικογένεια μένει εδώ και 15 μέρες σ αυτοκίνητο στο Δήμο Ν. Ηρακλείου

11:30 20/10/2014 - Πηγή: iPop

Το αποτρόπαιο γεγονός ότι μία 4μελής οικογένεια μένει εδώ και 15 μέρες σ αυτοκίνητο στο Δήμο Νέου Ηρακλείου εν έτη 2014 δημοσιοποίησαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενώ ο Δήμος αγνοούσε το γεγονός!

4 άτομα –οι γονείς μαζί με τις 2 κόρες τους ηλικίας 16 και 14 ετών μετέτρεψαν το αυτοκίνητό τους σε σπίτι, όπου κοιμούνται κυριολεκτικά στον δρόμο. Η Μαρία (49 ετών) και ο Νίκος, -οι γονείς- έχασαν τις δουλειές τους και οδηγήθηκαν στο δρόμο.

Πώς κατέληξε όμως η οικογένεια σ αυτή τη κατάσταση; Ο πατέρας εργαζόταν σε μία αρτοβιομηχανία και η μητέρα ως σχολική

τροχονόμος, ενώ στο παρελθόν είχε δουλέψει και ως τηλεφωνήτρια σε ραδιοταξί. Το 2012 η αρτοβιομηχανία όπου δούλευε ο σύζυγος έκλεισε και εκείνος βρέθηκε ξαφνικά στην ανεργία. Έναν χρόνο μετά έχασε τη δουλειά της και η σύζυγός εξαιτίας περικοπών. Το πρώτο διάστημα κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους χάρη στην αποζημίωση από τη δουλειά τους. Οι δύο γονείς αγωνίστηκαν να βρουν καινούριες θέσεις εργασίας ώστε να μπορούν να προσφέρουν τα βασικά στα παιδιά τους, χωρίς επιτυχία.

Πριν 4 μήνες ο πατέρας βρήκε δουλειά σε ένα περίπτερο με μισθό 300 ευρώ τον μήνα, το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένεια σήμερα. Ένα ποσό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας! Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε πριν από έναν μήνα η έξωση που τους έκανε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου έμεναν, καθώς είχαν συσσωρευτεί απλήρωτοι λογαριασμοί μηνών.

Οι επιλογές τους ήταν πλέον μετρημένες ώσπου κατέληξαν στον μονόδρομο –κυριολεκτικά. Αποφάσισαν να «μετακομίσουν» στο παλιό αυτοκίνητο που είχαν κατάφεραν να αγοράσουν το 2010. Ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 20ετίας, ένα Rover, το οποίο όταν το αγόραζαν δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι το 2014 θα γινόταν ο χώρος στον οποίο θα κοιμούνται, θα διαβάζουν, θα γευματίζουν και θα προσπαθούν να ζεσταθούν το βράδυ.

Σήμερα, που το θέμα βγήκε στην επικαιρότητα, που εφημερίδες, τηλεοπτικές εκπομπές και διαδικτυακά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την ιστορία της 4μελούς οικογένειας, ενημερώθηκαν και οι υπεύθυνοι. Ο Δήμαρχος δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή LiveU, ότι γνώριζε πως η οικογένεια το τελευταίο διάστημα τρεφόταν από το κοινωνικό παντοπωλείο της περιοχής αλλά δεν γνώριζε ότι εδώ και 15 μέρες κοιμόντουσαν στο δρόμο. Εξήγησε μάλιστα πως γνωρίζει ότι ο Δήμος Ηρακλείου –ο οποίος να σημειώσουμε ανήκει στα Βόρεια Προάστια της Αττικής- έχει 12 άστεγους! Ο Δήμαρχος στην ερώτηση για το γιατί δεν έγινε κάτι για την οικογένεια από την στιγμή που είχε δημοσιοποιηθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής, απάντησε ότι έλειπε το εξωτερικό και δεν διάβασε εφημερίδες!

Ένας συνταξιούχος κάλεσε κατά τη διάρκεια της προβολής του θέματος στην εκπομπή LiveU και έδωσε αφιλοκερδώς ένα διαμέρισμα για την οικογένεια, ενώ ο Δήμαρχος νωρίτερα είχε πει πως έχει βρει κατάλυμά για την οικογένεια για 6 μήνες.

Photo: protothema.gr

The post 4μελής οικογένεια μένει εδώ και 15 μέρες σ αυτοκίνητο στο Δήμο Ν. Ηρακλείου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα