Ζάκυνθος-Κ.Κόκκορης: Να τα «βρούμε» ΔΕΥΑ και ΔΕΗ για τα χρέη

14:27 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΖ προχωρά η ΔΕΗ λόγω των υπέρογκων χρεών της δημοτικής επιχείρησης και του πρώην συνδέσμου ύδρευσης, που αγγίζουν το συνολικό ποσό των 6,4 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, το γραφείο τύπου της ΔΕΗ, επισημαίνει ότι έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης για εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης για ρύθμιση, χαρακτηρίζοντας απόλυτα νόμιμο το ύστατο

αυτό μέτρο, προκειμένου να σταματήσει η συνεχής διόγκωση του τεράστιων οφειλών, διασφαλίζοντας τα έσοδά της, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την ίση μεταχείριση και τα συμφέροντα των πελατών της.
Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, τα όποια τυχόν προβλήματα προκύψουν στην ομαλή υδροδότηση της Ζακύνθου, αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του δήμου και της ΔΕΥΑΖ, καθώς, η μετάθεση των ευθυνών δεν τιμά την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ο δήμος και η ΔΕΥΑΖ, επί σειρά ετών ακολούθησαν παρελκυστική τακτική σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης, αποσκοπώντας στην μετακύλιση στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, του κόστους υδροδότησης των πελατών τους.
Προσθέτει, πως, σύμφωνα με τη ρύθμιση που προτάθηκε από τη ΔΕΗ, το μηνιαίο ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε καταναλωτή/υδρόμετρο, ανέρχεται σε 3,08 ευρώ. Τέλος, η ΔΕΗ, εκφράζοντας την λύπη της για την πιθανή ταλαιπωρία των καταναλωτών, ευελπιστεί στην ανταπόκριση των αρμοδίων για την άμεση διευθέτηση των οφειλών αυτών.
Με σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Κώστας Κόκκορης, υποστήριξε, πως, άμεσα τουλάχιστον δεν πρόκειται να διακόψει το ρεύμα η ΔΕΗ στα αντλιοστάσια, υπενθυμίζοντας ότι η δημοτική επιχείρηση έχει «κληρονομήσει» και τα παλιά χρέη του συνδέσμου ύδρευσης, όπως και της ΔΕΥΑ που λειτουργούσε στον Καποδιστριακό δήμο Αλυκών, επομένως, όπως είπε, δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθούν χωρίς ευνοϊκή ρύθμιση και βάσει των όρων που θα βάλουν και οι δύο πλευρές.
Ωστόσο, ο κ.Κόκκορης, αναγνώρισε πως η ΔΕΗ έχει επιδείξει μεγάλη ανοχή, δηλώνοντας αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης, μετά τις επαφές που θα έχει με τα κεντρικά της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, ενώ επισήμανε ότι, πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί η ΔΕΥΑΖ στη ρύθμιση που θα συμφωνηθεί, δεδομένου, πως, αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, αφού και σε αυτή, οφείλονται παρά πολλά χρήματα, λόγω των απλήρωτων λογαριασμών των καταναλωτών και της βαθιάς κρίσης που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία.
Τέλος, ανέφερε, ότι, η ΔΕΥΑΖ δυσκολεύεται να καταβάλλει ακόμα και τις τρέχουσες οφειλές προς τη ΔΕΗ, γεγονός, που δεν έχε να κάνει μόνο με τη Ζάκυνθο και για το λόγο αυτό και με την ιδιότητα του μέλους της ένωσης των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, σε επικείμενη συζήτηση, θα τεθεί επί τάπητος το όλο θέμα, προκειμένου να αναζητηθεί μια συνολική λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα