Μικρή σε ποσοστά και συμμετοχή η απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

14:19 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα μονοψήφια νούμερα συμμετοχής στη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και η μικρή συμμετοχή του κόσμου κυριάρχησαν στις δύο βασικές απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν από το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, οι οποίες μετά τις ομιλίες ολοκληρώθηκαν με πορεία

στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία ταχυδρομείουΒασικός ομιλητής στην συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου, που διοργάνωσε το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ ήταν ο πρόεδρος Δημ. Παπαποστόλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Η υπερφορολόγηση, η ανεργία, η «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds και οι κατασχέσεις σπιτιών, αποτελούν την πολιτική μιας κυβέρνησης, πλήρως υποταγμένης στους δανειστές. Το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα» ήταν ένα ιδεολόγημα και μια απάτη. Αποτελεί στην καλύτερη των περιπτώσεων την αναγκαστική πολιτική που εφαρμόζεται στις περιπτώσεις της πλήρους φτωχοποίησης και περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που παίρνει τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Παπαποστόλου πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση της πλατείας ΤαχυδρομείουΣτην εκπαίδευση χιλιάδες παραμένουν τα κενά και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ενώ ιδιαίτερα θύματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής είναι η ειδική αγωγή, τα ολοήμερα τμήματα, το νηπιαγωγείο.
Η ολοκλήρωση της περιβόητης αξιολόγησης από τους δανειστές θα φέρει νέες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα. Θα έχουν ως αιχμές την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στον Ιδιωτικό Τομέα – που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο – και τη γενίκευση της ελαστικοποίησης και της εκ περιτροπής εργασίας.
Το επόμενο διάστημα δρομολογείται η συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα , μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών, κάτι που ήταν μνημονιακή υποχρέωση από το μεσοπρόθεσμο του 2011 και το οποίο οι αγώνες μας δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, να εφαρμοσθεί.
Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Ν. ΠαναγιώτουΣταδιακά, με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας. Θα ακολουθούν, έτσι, την απόλυτη «ευελιξία» που έχει καθιερωθεί πλέον και στο Δημόσιο, με τους συμβασιούχους που ήδη περνάνε σαν διαδοχικά κύματα από τις θέσεις που παλιότερα είχαν μόνιμοι υπάλληλοι.
Στο πλαίσιο αυτό, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κυρίως η αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, μετά την «αφαίρεση» του δικαιώματος της συλλογικής διαπραγμάτευσης των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, με την ακύρωση ουσιαστικά του απεργιακού δικαιώματος και την επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών, είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που θέτουν οι δανειστές
Με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο για το Υπερταμείο σχεδιάζουν να βάλουν όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου στο νέο υπερΤΑΙΠΕΔ και να διορίσουν διοίκηση ελεγχόμενη από τους δανειστές. Να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τη Δ.Ε.Η. και να ανοίξουν τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Το 3ο μνημόνιο αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του εργασιακού μεσαίωνα που έχουν σχεδιάσει, κυβέρνηση και δανειστές επιμένοντας σταθερά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, φροντίζοντας να μετακυλίεται το κόστος της κρίσης διαρκώς πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».
Στην εκδήλωση του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Ν. Παναγιώτου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία ήταν το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Γκόκας, ο οποίος στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Οι περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα που βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη ήταν βήμα στην ενιαία πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ όπου συμμετείχαν πάνω από 1200 αντιπρόσωποι από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες συνδικάτα και το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης που αποφασίστηκε στη συνδιάσκεψη δείχνει το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το δρόμο του αγώνα για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Είναι ευθύνη για εμάς να πάμε τον αγώνα αυτό μέχρι τέλους.
Με αυτή την κατεύθυνση πάλης και τα σύγχρονα αιτήματα των κλάδων παίρνουμε αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα.
Είμαστε σε ετοιμότητα σε σχέση με τις αποφάσεις του Γιουρογκρουπ είτε φέρει τα μέτρα πριν τις 5 Δεκέμβρη είτε μετά. Προετοιμάζουμε τους εργαζόμενους να μην αιφνιδιαστούν από την τακτική της κυβέρνησης. Κλιμακώνουμε με πανεργατικό πανελλαδικό ξεσηκωμό!
Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την κινητικότητα που ουσιαστικά πρόκειται για την εφαρμογή της κρατικής αντιδραστικής αξιολόγησης στο Δημόσιο που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
Κεντρικός ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία ήταν το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. ΓκόκαςΝα μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.
Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.

Να μη περάσουν τα σχέδια τους για μείωση του αφορολόγητου ορίου. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί.
Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς! Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.Κλιμακώνουμε με πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη».

Keywords
συμμετοχή, ΑΔΕΔΥ, απεργια αδεδυ, συμμετοχή, μειωση μισθων, παμε, funds, ελμε, συμβασιουχοι, μνημονιο, συγκεντρωση, μεταταξεις, επιδομα, μισθολογιο, απεργια, κινηση στους δρομους, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, πανελληνιες 2011, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, απεργια 5 οκτωβριου, ενιαιο μισθολογιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, απεργια 1 δεκεμβριου, μνημονιο 2, μνημονιο 3, πολυνομοσχεδιο, αφορολογητο, βημα, δουλεια, εργασια, πλαισιο, σημερινη, φτωχεια, αγωγη, αγωνες, ανεργια, αφορολογητο οριο, γινει, διαστημα, δημοσιο, διοικηση, δειχνει, ευρω, εκπαιδευση, ελμε, επιδομα ανεργιας, ευθυνη, εφαπαξ, υπηρεσιες, ομιλια, κυβερνηση, κυματα, μεσοπροθεσμο, μειωση, μπλοκο, νεο μισθολογιο, νηπιαγωγειο, ουσιαστικα, παιδι, παμε, συγκεντρωση, σπιτι, σχεδια, δικαιωματα, εφαρμογη, ιδιαιτερα, μπροστα, funds, θεσεις, υγειας, ξεπουλημα, χερια
Τυχαία Θέματα