Βόλος: Απογοητευτική η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ & ΠΑΜΕ

13:05 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απογοητευτική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του δημόσιου τομέα στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Αγίου Νικολάου και στην Πλατεία Πανεπιστημίου αντίστοιχα. Η ίδια όμως απογοητευτική εικόνα καταγράφεται και στους χώρους εργασίας, καθώς το ποσοστό συμμετοχής

στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, κυμαίνεται κάτω από το 20% και σε κάποιες περιπτώσεις κάτω και από το 10%.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, Φίλιππος Κωνσταντινίδης, δεν αναμενόταν τόσο μικρή συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία στο Δημόσιο, αλλά υπήρξε διάσπαση στον αγώνα των εργαζομένων και τα ποσοστά συμμετοχής τους σαφώς δεν είναι αυτά που επιδιώκει ή περιμένει το συνδικαλιστικό κίνημα.

« Βλέπουμε καθημερινά ότι οι Έλληνες φαίνεται να έχουν παραδώσει τα όπλα, αλλά αυτό που θέλουμε με τη σημερινή απεργία να δείξουμε είναι ότι δεν έχουν τελειώσει όλα και πρέπει όλος ο κόσμος της εργασίας να ανασυνταχτεί και να βγει μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξάλλου τόνισε το μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Λεωνίδας Αναστασίου, είναι πολλοί οι λόγοι για αυτή τη μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο χώρος της υγείας, πολλοί εργαζόμενοι και να θέλουν να απεργήσουν, δεν μπορούν, καθώς πολλά τμήματα των νοσοκομείων λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. «Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να επαναξιολογήσει τη στάση και τις θέσεις του και ίσως με περισσότερη πειθώ, να καταφέρουμε να κατεβάσουμε τον κόσμο στο δρόμο», όπως είπε.

Ελάχιστη πάντως ήταν η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων και στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Διαλεχτή Τσιτούμη, η οποία τόνισε πως αυτή η αποστράτευση και απογοήτευση πρέπει να προβληματίσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Μεγαλύτερη ήταν συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, που συνεχίστηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης του Βόλου, χωρίς όμως να μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική.

Όπως ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, Βασίλης Τίρχας, δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε από τη “διαπραγμάτευση” ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εργοδοτικές οργανώσεις. Δε θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τίρχα, οι πλειοψηφίες στη Γ.Σ.Ε.Ε. και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο, βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους και έχουν μεγάλες ευθύνες για την απογοητευτική παρουσία των εργαζομένων, στο δημόσιο τομέα, στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα