Ζάκυνθος: Έμπρακτη συμπαράσταση στους πρόσφυγες από ΕΛΜΕΖ και ΕΚΖ

14:24 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατεπείγουσα έκκληση βοήθειας προς τους 48 πρόσφυγες που προσωρινά στεγάζονται στο κλειστό γυμναστήριο της Παναγούλας και οι οποίοι σύντομα αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της χώρας, απευθύνει στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές το δ.σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, καλώντας τους, να συγκεντρώσουν αναγκαία υλικά ανά σχολείο, τα οποία, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς, πρέπει να είναι τα εξής:
Χαρτιά υγείας-μωρομάντιλα-βρεφικές και παιδικές τροφές για παιδιά από 6 μηνών έως 3 ετών-ρούχα για βρέφη 6-12

μηνών-φάρμακα-μπάλες-παιχνίδια και υλικά ζωγραφικής για παιδιά. Για τη συλλογή και τη μεταφορά των υλικών, τα σχολεία μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τα μέλη του δ.σ. της ΕΛΜΕΖ.

Από την πλευρά του, το δ.σ. του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, από κοινού-όπως τονίζει-και με άλλους φορείς, από την πρώτη στιγμή, που, κατέληξαν στο νησί, οι 48 πρόσφυγες, προσπάθησε να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, κυρίως, σε παιδικά ρούχα και παπούτσια, αλλά και σε γυναικείο ρουχισμό, από προσφορές εργαζομένων και ανέργων.
Μεταξύ άλλων, το ΕΚΖ, απαιτεί να ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ και οι πρόσφυγες μετανάστες να πάνε στη χώρα προορισμού τους, να μην τους εγκλωβίσουν στα hot spot, αυτοί που κάνουν τους πολέμους και βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά, να φιλοξενήσουν τα θύματα του βάρβαρου ιμπεριαλιστικού τους πολέμου και όσο καιρό μείνουν στην πατρίδα μας, να έχουν κάθε δικαίωμα και να εξασφαλιστούν οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης τους, που θα πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια υγιεινής και ασφάλειας.
Μάλιστα, το ΕΚΖ, συγχαίρει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο τοπικό λιμεναρχείο, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες και φορείς, όπως και όλους όσοι συνέδραμαν για τη διάσωση και φιλοξενία των προσφύγων στο νησί, τονίζοντας, πως, η τοπική κοινωνία, για άλλη μία φορά, επέδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη της σε συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα