Αναβλήθηκε για Δεκέμβριο η εκδίκαση της Μαρινόπουλος για το άρθρο 99

13:08 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συζήτηση για την αίτηση υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 αναβλήθηκε για την 14η Δεκεμβρίου μετά από αίτημα της εταιρείας σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση της εξέλιξης.

Οι συνήγοροι της εταιρείας περιμένουν το σχέδιο εξυγίανσης να κατατεθεί στο δικαστήριο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου οπότε θα ζητηθεί με νέα

αίτηση η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ.

Η διαδικασία συγκέντρωσης των απαιτούμενων υπογραφών από τους πιστωτές της Μαρινόπουλος βρίσκεται σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να συναινέσει το 60% του συνόλου των πιστωτών στο οποίο περιλαμβάνεται το 40% των εξασφαλισμένων πιστωτών με προσημείωση υποθήκης κ.τ.λ.

Εν τω μεταξύ υλοποιείται το σχέδιο για την ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας με 80 εκ. ευρώ με την πρώτη δόση να έχει ήδη δοθεί για την εξόφληση των μισθών των εργαζομένων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση έγινε εφικτή μετά την παροχή εγγυήσεων ύψους 10 εκ. ευρώ σε ακίνητα από την οικογένεια Μαρινόπουλου και την παροχή περισσότερων εγγυήσεων και χρηματοδότησης από την αλυσίδα Σκλαβενίτης που επέτρεψαν στις τράπεζες να συμφωνήσουν στη παροχή επιπρόσθετων δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα