Τον Οκτώβρη «άθληση για όλους» και πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία της Λάρισας

13:54 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ήδη ο Δήμος Λαρισαίων συγκεντρώνει τις αιτήσεις για την πρόσληψη 45 γυμναστών για την υλοποίηση των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα απευθύνει και πρόσκληση προς όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, ώστε να καταρτιστούν τα τμήματα για παιδιά και ενηλίκους.

Ο Γιώργος Κωσταρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος εντεταλτέμενος σε θέματα αθλητισμού, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, εκτίμησε ότι μέσα στον Οκτώβριο, νωρίτερα απο κάθε άλλη φορά, θα αρχίσουν τα προγράμματα

μαζικού αθλητισμού, η συμμετοχή στα οποία θα έχει ένα συμβολικό αντίτιμο.

Ο κ. Κωσταρόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων δίνει πολή μεγάλη σημασία στα προγράμματα και τις δομές αθλητισμού και οτι στο ίδιο πλαίσιο είναι ενταγμένη η απόφαση να προκηρυχθεί εντός του 2016, το έργο της ανακατασκευής 4 γηπέδων ποδοσφαίρου (Μητσιμπόνα Α’, Κουκουλίτσιου – Μουσιάρη, Νεάπολης Α’ και, Θεσσαλικού), γήπεδα που για πολλά χρόνια δεν έχουν συντηρηθεί.

Επιπλέον, παρεμβάσεις για την ενεργειακή εξοικονόμηση (σε θέρμανση και ρεύμα) θα γίνουν στο Κολυμβητήριο και το κλειστό της Νεάπολης, ενώ θα αλλαχθεί και το ταρτάν στο γήπεδο Αλκαζάρ.

Ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ έθιξε και το θέμα με την εφαρμογή κανόνων λειτουργίας στη χρήση αθλητικών χώρων και προανήγγειλε τη θέσπιση Κάρτας Εισόδου για αθλητές και προπονητές σε συνεργασία με τους Συλλόγους.

Επίσης, σημαντική πρωτοβουλία είναι η πιλοτική εφαρμογή για φέτος προγραμμάτων άθλησης στους χώρους των σχολείων. Θα υπάρχουν γυμναστές που μετά τη λήξη του ολοήμερου ωραρίου, στις 16.00, θα δίνουν συμβουλές στα παιδιά που χρησιμοποιούν τα γήπεδα μπάσκετ των προαυλίων σήμερα, πολλές φορές πηδώντας ακόμη και τα κάγκελα, με σκοπό να δημιουργηθούν αθλητικά φυτώρια μέσα στους κόλπους των σχόλειων.

Keywords
Τυχαία Θέματα