Ζάκυνθος: Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, γιορτή ελιάς και έκθεση γλυπτικής

15:08 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραδοσιακά Ζακυνθινά παιχνίδια για μικρά παιδιά διοργανώνεται στη μνήμη της Άννας Κλαυδιανού, από το Δήμος Ζακύνθου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ζακύνθου 2016. Η εκδήλωση θα παργαματοποιηθεί, αύριο, Παρασκευή, στην πλατεία Σολωμού, από τις 20:00 ως τις 21:30.

Τη γιορτή της ελιάς διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγακίου «Η Δερματούσα» το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 20.00, στο Τραγάκι, στην πλατεία του χωριού, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η ελιά στην αγροτική οικονομία και στη ζωή των κατοίκων γενικότερα.

Η βραδιά θα περιλαβάνει:
Μουσική – χορό, Μαγειρευτά φαγητά με ελαιόλαδο (λαδερά), Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ελιά, Έκθεση γεωργικών εργαλείων και Διαλέξεις με θέμα την ελιά και τον πολιτισμό της, από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Οι Αναστάσιος Σταμίρης και Νίκος Γάσπαρος συναντιούνται καλλιτεχνικά σε μια έκθεση γλυπτικής που θα πραγματοποιηθεί στο Βarrage από την Πέμπτη 11 έως την Τετάρτη 24 Αυγούστου. Για πρώτη φορά παρουσιάζουν στο κοινό γλυπτά υψηλής αισθητικής από πέτρα και σύρμα. Στις 21.00 στο barrage. Είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα