Γρεβενά: Εντοπίστηκε νέο «αρχαιολογικό» Μουσείο

14:41 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεύτερη μεγάλη συλλογή αρχαίων αντικειμένων, αλλά και ναρκωτικών εντόπισαν και κατέσχεσαν στη Μυρσίνα Γρεβενών μέσα στην εβδομάδα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών. Αυτή τη φορά συνελήφθη ένας 62χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 184 αρχαία ευρήματα της Ύστερης Εποχής του Χαλκού καθώς και των Αρχαϊκών, Κλασσικών, Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων, αλλά και ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ειδικότερα

βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Χάλκινος σταμνοειδής κάδος ελλιπής κατά το σώμα, ακέραιος χάλκινος διπλούς πέλεκυς, πέντε πήλινες αγνύθες, τρία τμήματα από χάλκινες οκτώσχημες πόρπες, 58 χάλκινα και δυο ασημένια νομίσματα, 52 χάλκινα δακτυλίδια, 18 ακέραια χάλκινα ψέλια και τέσσερα ελλιπή, δύο χάλκινοι κρίκοι, δυο σιδερένιες αιχμές βελών, τμήμα σιδερένιου καρφιού, οκτώ χάλκινες χάνδρες, τμήματα από τέσσερις χάλκινες πόρπες, τμήμα χάλκινης περόνης, χάλκινη εφυλίδα, τέσσερις χάλκινες λαβές αγγείων, δύο χάλκινα κοσμήματα, τρία μολύβδινα εξαρτήματα, και 12 χάλκινα ελάσματα.

Ακόμη στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ των άλλων: ακατέργαστη κάνναβη 129,8 γραμμαρίων, 3,7 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, 36 γραμμάρια νωπά φύλλα κάνναβης, 60,1 γραμμάρια σπόρων κάνναβης και ένας ανιχνευτής μετάλλων.

Όλα τα προαναφερόμενα ευρήματα είναι της Ύστερης Εποχής του Χαλκού καθώς και των Αρχαϊκών, Κλασσικών, Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των περιοχών που βρέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα.

Σε βάρος του 62χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Στο ίδιο χωριό το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε σπίτι 366 αρχαιολογικά αντικείμενα και ποσότητες ναρκωτικών, ενώ συνελήφθησαν τα τρία μέλη της οικογένειας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα