Τίτλοι Περιφέρειας 11-8-2016 (audio)

15:01 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Πάτρα

Ανησυχία για τις 40 καθαρίστριες του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας της Πάτρας, μετά την απόφαση για «πάγωμα» των ατομικών συμβάσεων εργασίας από το ΣτΕ. Αβέβαιο και το μέλλον της διαδικασίας για τις 100 και πλέον θέσεις στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Καλαμάτα

Παγώνει προσωρινά μετά από προσφυγή τω ν εργολαβικών εταιρειών στο Στε η πρόσληψη 30 καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας, στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Λάρισα

Στο σφυρί

βγαίνει το εργοστάσιο ζάχαρης στη Λάρισα έναντι ποσού 8 εκατ. Ευρώ.

Κέρκυρα

O συντονισμός δυνάμεων προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την μεγαλύτερη δυνατή αρωγή στις πληγείσες οικογένειες από τη φωτιά στη Λευκάδα αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Ιωάννινα

Το Κομμένο της Άρτας θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που γίνονται για το Ολοκαύτωμα του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα. Ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Κομμένο την Τρίτη 16 Αυγούστου.

Ηράκλειο

Περισσότερα από 13,5 εκατομμύρια ευρώ είναι από σήμερα στους λογαριασμούς 10.650 δικαιούχων εξισωτικών αποζημιώσεων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών από την Κρήτη.

Ρόδος

Τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητά με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη το επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Κοζάνη

Στην σύλληψη ενός ακόμη αρχαιοκάπηλου προχώρησε η Αστυνομία στα Γρεβενά, κατάσχοντας πάνω από 180 αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερης αξίας, στην Μυρσίνα Γρεβενών, όπου την περασμένη Δευτέρα είχαμε άλλες τρεις συλλήψεις, με την κατάσχεση 366 αρχαίων αντικειμένων.

Καρδίτσα

Το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του διυλιστηρίου Σμοκοβου, έργο πνοής που θα εξασφαλίσει πόσιμο νερό στην ανατολική πλευρά του νομού Καρδίτσας.

Χανιά

Το σύστημα SEATRAC – μια ηλεκτροκίνητη ράμπα κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα- που έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τοποθέτησε ο Δήμος Χανίων στην παραλία της Νέας Χώρας.

Ζάκυνθος

Θαλάσσια νάρκη εντοπίστηκε, την προηγούμενη Τρίτη, από λουόεμνο στην παραλία Άμπουλα, στο Τραγάκι . Αναμένεται επίσκεψη κλιμακίου βατραχανθρώπων του πολεμικού ναυτικού, προκειμένου να γίνει η επίσημη αναγνώριση και οι ενέργειες για την εξουδετέρωσή της. Μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί κάποια σήμανση στο σημείο.

Καβάλα

Με περισσότερα από 1600 λαθραία πακέτα τσιγάρων συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σε Καβάλα και Δράμα.

Τρίπολη

Σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως κατά τις φετινές ανασκαφές στο ιερό του Διός στο Λύκαιο Όρος, στο νοτιοδυτικό άκρο της Αρκαδίας, εκεί όπου κατά την τοπική παράδοση γεννήθηκε και ανατράφηκε ο βασιλιάς των θεών.

Πύργος

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα λειτουργήσουν φέτος τα λουτρά Καϊάφα, για πρώτη φορά ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία παρατηρείται αύξηση της κίνησης και ιδίως στις ηλικίες 18-25 χρονών, ενώ το 20% των λουομένων είναι αλλοδαποί.

Φλώρινα

Με κορυφαία ονόματα του Ελληνικού Πενταγράμμου θα πραγματοποιηθούν φέτος για 27η χρονιά οι εκδηλώσεις ΠΡΕΣΠΕΣ σε Πρέσπα, Φλώρινα και Αμύνταιο παρουσία και του προέδρου της Δημοκρατίας 26 με 29 Αυγούστου.

Βόλος

Αμφίβολο είναι αν τελικά, διοργανωθεί, τον Σεπτέμβριο στο Βόλο, η μεγαλύτερη τσιπουροκατάνυξη στον κόσμο, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Μέλη του Δ. Σ, της ΕΚΠΟΛ εκφράζουν επιφυλάξεις, μήπως θεωρηθεί ότι η διοργάνωση προωθεί την κατανάλωση αλκοόλ.

Ορεστιάδα

Αγώνα δρόμου 16 χλμ με την επωνυμία: «VIA EGNATIA RUN», διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Via Egnatia»..

Σέρρες

Εορταστικές εκδηλώσεις, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοίμησης σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ηράκλειας, από 12 έως 15 Αυγούστου.

Κομοτηνή

Το 2ο φεστιβάλ VIA EGNATIA ανοίγει πύλες του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας την Πέμπτη 18 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου όπου το φεστιβάλ λήγει στην Κομοτηνή, θα υπάρχουν πλούσιες εκδηλώσεις με συναυλίες, χορευτικές επιδείεις, ξεναγήσεις και παρασκευή τοπικών εδεσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα