Υπόθεση Βλαστού: Στον εισαγγελέα το απόγευμα ο πιλότος

13:56 26/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την απόπειρα απόδρασης του ισοβίτη Παναγιώτη Βλαστού απο τις φυλακές Τρικάλων. Στις 4 το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Τρικάλων, ο πιλότος του ελικοπτέρου με το οποίο επιχειρήθηκε η αποτυχημένη απόδραση του Βλαστού την Κυριακή. Σημειώνεται ότι η αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι ο πιλότος και ο μηχανικός του ελικοπτέρου τελούσαν υπό ομηρεία.
Στο νοσοκομείο Τρικάλων πραγματοποιήθηκε ιατρική εξέταση στον Παναγιώτη Βλαστό και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα ιατρικό πρόβλημα. Ακολούθως επέστρεψε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στις φυλακές
Τρικάλων.Εξάλλου, ύστερα από πολύωρη κατάθεσή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Βλαστού, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, οι οποίοι μίσθωσαν το ελικόπτερο, οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Τρικάλων, που τους άσκησε ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα. Οι δυο κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε ανακριτή το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας παραδέχτηκε τις πράξεις του, ενώ ο Αλβανός υποστήριξε ότι την τελευταία στιγμή έμαθε για το σχέδιο.
Οι δυο κατηγορούμενοι, που μίσθωσαν τηλεφωνικά το ελικόπτερο με πλαστή ταυτότητα που έφερε τα στοιχεία ειδικού φρουρού, έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Ζαγορά Πηλίου. Διέμεναν σε πολυτελή δωμάτια με τις δύο αλλοδαπές συνοδούς τους και πήγαν για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια. Τα δυο ζευγάρια έφυγαν από την Ζαγορά για να πάνε -όπως είπαν- με το ελικόπτερο στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, επειδή δεν έμειναν ευχαριστημένοι από την ποιότητα του χιονιού στις πίστες του χιονοδρομικού στα Χάνια.

Οι κακοποιοί έδωσαν 4.500 ευρώ μετρητά στον πιλότο, για τη μίσθωση του ελικοπτέρου. Η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα λύτρα, ύψους 30 εκατ. ευρώ , που είχαν δοθεί στους απαγωγείς του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και δεν έχουν βρεθεί, απαγωγή για την οποία έχει καταδικαστεί ο Παναγιώτης Βλαστός.

Εν τω μεταξύ, ένας κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων, ο οποίος κρατείται για ληστείες και άλλα αδικήματα, κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα απόδρασης, καθώς αναγνωρίστηκε ότι ήταν αυτός που κρατούσε την ανεμόσκαλα για να ανέβη ο Βλαστός στο ελικόπτερο.
Σχετική είδηση:

Συνεχίζονται οι ενδελεχείς έρευνες στις φυλακές Τρικάλων
Keywords
Τυχαία Θέματα