Προκαταρκτική έρευνα για το διατροφικό σκάνδαλο με αλογίσιο κρέας

13:26 26/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας που συνταράσσει την Ευρώπη έχει φτάσει και στη χώρα μας ξεκινά η Οικονομική Αστυνομία. Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ και οι κτηνιατρικές υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών διενεργούν εστιασμένους ελέγχους σε τρόφιμα με σήμανση βόειου κρέατος για την ταυτοποίηση του DNA.
Οι
έλεγχοι, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, θα διαρκέσουν ένα μήνα και μέχρι στιγμής δεν προκύπτει θέμα παραπλάνησης και εξαπάτησης του Έλληνα καταναλωτή.Ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή σχετική αναφορά του ΕΦΕΤ αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου διέταξε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν και σε ποιες ποσότητες έχει εισαχθεί στην Ελλάδα κρέας αλόγου ακατάλληλο για κατανάλωση.Σύμφωνα με πληροφορίες, ποσότητες ύποπτου κρέατος εντοπίστηκαν σε μία αποθήκη στην Αθήνα. Δείγματα από τις ποσότητες του κρέατος αυτού απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους απ' όπου αναμένονται οι απαντήσεις για να κριθούν οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης.

Στην αναφορά του προς την Εισαγγελία ο ΕΦΕΤ, κατονομάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένες εταιρείες που ελέγχονται για εισαγωγή άγνωστων ποσοτήτων αλογίσιου κρέατος, Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι ιδιοκτήτες των εταιρειών αυτών αναζητούνται προκειμένου να εξακριβωθεί εάν οι επίμαχες ποσότητες του κρέατος εμφανιζόταν ψευδώς ως μοσχαρίσιο για να παραπλανηθούν οι καταναλωτές.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τη Eurostat έχουμε ήδη καταναλώσει 74.300 κιλά, ενώ στέλεχος του ΕΦΕΤ να κάνει λόγο για δεκαπλάσιο αριθμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα