Συνάντηση Στουρνάρα - Μανιτάκη για την κινητικότητα στο Δημόσιο

11:40 26/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι της τρόικας αναφορικά με το ζήτημα της αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα βρίσκονται στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών.Χθες βράδυ, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο Mega, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε
στις δεσμεύσεις αυτές επισημαίνοντας ότι το όλο ζήτημα παραμένει ανοικτό και αντικείμενο συζητήσεων το οποίο θέτει η τρόικα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Εμείς δεν θα θέλαμε απολύσεις και η εξέλιξη όσον αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, είναι καλύτερη από ό,τι περιμέναμε. Είναι ένα θέμα δύσκολο».

Εν τω μεταξύ, έως τις 13 Μαρτίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν δηλώσεις για τις θέσεις στις οποίες προτιμούν να μετακινηθούν οι 1981 αορίστου χρόνου διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Νοέμβριο.

Εγκύκλιο με οδηγίες προς τις υπηρεσίες διοικητικού των φορέων προέλευσης των υπαλλήλων απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ότι ακόμη κι αν δεν υποβληθεί δήλωση οι υπάλληλοι θα θεωρηθεί ότι έχουν δηλώσει το σύνολο των θέσεων με τη σειρά που έχει διαμορφωθεί από το υπουργείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Στουρνάρα - Μανιτάκη, Δημόσιο,synantisi stournara - manitaki, dimosio