Ξεκινά η επίδοση των φύλλων πορείας - Ακύρωση της επιστράτευσης ζητά η ΟΛΜΕ

06:18 13/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ξεκινά σήμερα η επίδοση των φύλλων πορείας στους εκπαιδευτικούς, μετά την απόφαση για επιστράτευσή τους, την οποία υπέγραψε ο πρωθυπουργός και έχει ήδη δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά δήλωναν ότι «είναι ένας νομικά ορθός τρόπος και η κίνηση αυτή είναι πολιτικά επιβεβλημένη» ωστόσο έκκληση στον Πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση απηύθυνε η ΟΛΜΕ ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Στο μεταξύ, για τις 7 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς τη Βουλή ενώ για το ζήτημα της επιστράτευσης συνεδριάζει εκτάκτως και η ΑΔΕΔΥ.Αντιδράσεις


«Ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος και επικίνδυνος, καθώς οι εκβιασμοί και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του, βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας, κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να ισοπεδώνει κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος και να καταλύει το Σύνταγμα», ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εκπαιδευτικών, καταδίκασε το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα