ΟΛΜΕ: Απεργία στις πανελλαδικές - Επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση

23:15 10/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στην επιστράτευση των καθηγητών, προχωρά ουσιαστικά η κυβέρνηση, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία, την πρώτη μέρα των εξετάσεων και πενθήμερη αμέσως μετά. Ήδη, προετοιμάζονται και τα φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, όπως θα λέγονται, για 86.000 καθηγητές,
η επίδοση των οποίων - με το χαρακτηρισμό της έκτακτης κοινωνικής ανάγκης - θα αρχίσει άμεσα μέσω αστυνομικών τμημάτων και θα ολοκληρωθεί, πριν την 14η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία, οι τοπικές ΕΛΜΕ, επικυρώνουν στις συνελεύσεις τους, την απόφαση της Ομοσπονδίας τους.Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους βάζει το υπουργείο Παιδείας. Μετά την επίσημη ενημέρωση για την απόφαση της ΟΛΜΕ περί απεργιακών κινητοποιήσεων την περίοδο των εξετάσεων, ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την επιστράτευση των καθηγητών, ώστε να μην υπάρξει ούτε μια μέρα καθυστέρησης στη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά διαβεβαίωσε για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης
Η ορατή προοπτική της απεργίας των καθηγητών και η σαφής προειδοποίηση επιστράτευσης από την πλευρά του υπουργού Παιδείας, πυροδότησε οξεία πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Για ρεσιτάλ εκβιασμού και υποκρισίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας η ΝΔ αναφέρει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα αποτελεί το ΟΧΙ σε όλα και το μικροκομματικό συμφέρον στην πλάτη της κοινωνίας.
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στην απόφαση και καλεί την ΟΛΜΕ να την ανακαλέσει, ενώ ταυτόσημη θέση εκφράζει και η ΔΗΜΑΡ.
Η κυβέρνηση επιβάλλει δικτατορικά το «διαίρει και βασίλευε» στην κοινωνία, αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Άθλια η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει νέες ρυθμίσεις την περίοδο των εξετάσεων, λέει η Χρυσή Αυγή.
Είμαστε απέναντι στον κυβερνητικό κρατικό αυταρχισμό τονίζει το ΚΚΕ.
Απάντηση ΟΛΜΕ
Προληπτική χαρακτηρίζει την επιστράτευση ο γεν. γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, και κάνει λόγο για υποκρισία και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, η οποία δεν επέδειξε καμία ευαισθησία για τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως τονίζει, είναι η πρώτη σχολική χρονιά που λήγει με περισσότερα από χίλια κενά.

Σχετικές ειδήσεις: Αρβανιτόπουλος: Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά
Απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων και συνέχεια με πενθήμερη εισηγείται η ΟΛΜΕ
«Ούτε απολύσεις, ούτε νέα αύξηση ωραρίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς»
Keywords
Τυχαία Θέματα