«Φάμπρικα» με εμπόριο ετοίμων πτυχιακών σε φοιτητές

19:12 10/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Φάμπρικα με πτυχιακές εργασίες κατά παραγγελία και επ' αμοιβή έχει στήσει εταιρεία με έδρα τη λεωφόρο Συγγρού. Στην ιστοσελίδα της, μάλιστα, παρουσιάζεται ως εκπαιδευτικό κέντρο και αναφέρει ότι έχει παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Το κόστος για εργασία 30 σελίδων είναι 258 ευρώ με τον ΦΠΑ,
εκδίδεται μάλιστα και απόδειξη παροχής υπηρεσιών.Με μόλις χίλια ευρώ μεταπτυχιακές εργασίες παραδίδονται στο mail σας. Μόνο αγγελία στο internet δεν ανάρτησαν τα μέλη κυκλώματος που χορηγούν πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες σε φοιτητές.
Τις λεπτομέρειες της ακαδημαϊκής απάτης αποκαλύπτουν με το πρωτοσέλιδό τους «ΤΑ ΝΕΑ» της Παρασκευής 10/5.Η εταιρεία εμφανίζεται στο διαδίκτυο ως εκπαιδευτικό κέντρο με παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και δίκτυο 100 εξωτερικών συνεργατών. Στο κύκλωμα συμμετέχουν ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και καθηγητές, που αναλαμβάνουν την εκπόνηση της εργασίας. Η ταρίφα για μια πτυχιακή 30 σελίδων φθάνει τα 258 ευρώ.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο γραφείο δεν είναι το μόνο που χορηγεί επ' αμοιβή προπτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες. Άλλες έξι εταιρείες, στην Αττική αλλά και στην Καβάλα και το Ηράκλειο Κρήτης, με βιτρίνα τα μαθήματα φροντιστηρίου, αναλαμβάνουν εργασίες, διανομή ερωτηματολογίων μέχρι και απομαγνητοφωνήσεις στο πλαίσιο της έρευνας.
Το άρθρο 23 του Γενικού Κανονισμού Λειτουργίας των ΑΕΙ χαρακτηρίζει πειθαρχικό παράπτωμα για διδάσκοντες και φοιτητές, την συνειδητή αποσιώπηση της άμεσης ή έμμεσης συνεισφοράς άλλων προσώπων στην επιστημονική έρευνα και διδασκαλία.
Keywords
Τυχαία Θέματα