Βόλος: Κρίσεις πανικού υπέστησαν δύο υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων

14:49 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Νοσοκομείο Βόλου, με κρίσεις πανικού μεταφέρθηκαν σήμερα, δύο υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων, οι οποίοι δεν άντεξαν – προφανώς – το άγχος των ημερών. Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτη Σαβελίδη, η μία περίπτωση αφορά σε αγόρι – υποψήφιο, ο οποίος υπέστη την κρίση πανικού, γύρω στις 8:30 το πρωί, πριν δηλαδή, ξεκινήσουν οι εξετάσεις, σε εξεταστικό κέντρο του Βόλου. Η δεύτερη περίπτωση σημειώθηκε σε εξεταστικό κέντρο της Νέας Ιωνίας και αφορά σε κορίτσι – υποψήφια, η οποία άρχισε να μην αισθάνεται καλά, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις,

στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, και στις δύο περιπτώσεις, τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, βάσει των όσων έχουν διδαχθεί στα ειδικά σεμινάρια που παρακολουθούν όλα τα μέλη των επιτροπών για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών που δεν είναι απίθανο να συμβούν σε περιόδους εξετάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καθηγητές ενημέρωσαν άμεσα το ΕΚΑΒ και τους γονείς των δύο μαθητών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου τους επισκέφθηκε και ο ίδιος ο κ. Σαβελίδης. Σύμφωνα δε, με την πληροφόρηση που είχε, οι δύο υποψήφιοι θα έπαιρναν εξιτήριο, μετά την ολιγόωρη παραμονή τους στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Όσον αφορά τώρα, στο τι μέλει γενέσθαι με τις εξετάσεις αυτών των παιδιών, η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι, αν το επιθυμούν και το δηλώσουν, μπορούν να εξεταστούν στα σημερινά μαθήματα, κατά τις επαναληπτικές εξετάσεις, την περίοδο μεταξύ 6 και 16 Ιουνίου.

The post Βόλος: Κρίσεις πανικού υπέστησαν δύο υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα