Λάρισα : Αναμένονται και νέες μειώσεις στο φυσικό αέριο

14:47 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πτωτικές αναμένονται να είναι οι τιμές στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο αναπληρωτής διευθυντής ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι «φέτος είχαμε πτωτικές τιμές, συνεχίζονται οι πτωτικές τιμές, αυτό βέβαια ενδιαφέρει τόσο αυτούς που χρησιμοποιούν ζεστό νερό, αλλά κυρίως ενδιαφέρει

τους εμπόρους που το χρησιμοποιούν στα εστιατόρια και στους φούρνους, τις βιομηχανίες όπου έχει πέσει 32% από πέρυσι, τα νοσοκομεία και οι κλινικές. Προβλέπεται και στην επόμενη χρονιά να έχουμε πτωτικές τιμές».

Στη συνέχεια ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στην υποχρέωση των καταναλωτών φυσικού αερίου να πραγματοποιούν συντήρηση στις εγκαταστάσεις τους, υποστηρίζοντας ότι «βάση του τεχνικού κανονισμού ο καταναλωτής έχει την υποχρέωση της συντήρησης της εγκατάστασής του, κάθε τέσσερα χρόνια απαιτείται ένα τεστ αντοχής από πιστοποιημένους υδραυλικούς, από τον μετρητή έως την εστία καύσης, για να μην υπάρχουν τυχόν διαρροές και να υπάρχει καλύτερη συντήρηση του φυσικού αερίου. Εμείς κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε θέματα ασφαλείας θα φτάσουμε έως και στη διακοπή της παροχής. Αν είναι μια αυτόνομη θέρμανση με μικρό κομμάτι από τον μετρητή έως την εστία καύσης το κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ περίπου, στην κεντρική θέρμανση με μεγάλο μήκος σωληνώσεων 20 με 25 μέτρα το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ, αλλά σε αυτή την περίπτωση μοιράζεται σε όλα τα διαμερίσματα».

Ο κ. Μπακούρας ρωτήθηκε και για τα εγκαίνια εργασιών του αγωγού ΤΑΡ που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς και για τη σημασία του έργου, για να υπογραμμίσει ότι «είναι έργο μείζονος σημασίας για την τροφοδοσία της Ευρώπης από τον νότιο διάδρομο και εναλλακτικά από το ρώσικο αέριο, αλλά είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη χώρα μας, για το μέλλον, πρέπει πια να ξεκινήσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις, να είναι σε ασφαλές περιβάλλον και οι εταιρίας που συμμετέχουν στον αγωγό έδειξαν ότι εμπιστεύονται και θα κάνουν αυτή τη μεγάλη επένδυση για φθηνό και ανταγωνιστικό φυσικό αέριο. Η βόρεια Ελλάδα γίνεται κόμβος φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, με έναν αγωγό 4.000 χιλιομέτρων που ξεκινά από την Κασπία και το μεταφέρει στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια τα επόμενα χρόνια κανένας δεν θα μπορεί να «αγγίξει» αυτή την περιοχή, είναι μεγάλα τα συμφέροντα του αγωγού από πολλές χώρες, είναι διεθνούς σημασίας και θα φυλάσσετε από όλους σαν «κόρη οφθαλμού».
.

The post Λάρισα : Αναμένονται και νέες μειώσεις στο φυσικό αέριο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα