Λάρισα : Τριήμερο για το περιβάλλον

14:18 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη σημασία που δίνει ο Δήμος Λαρισαίων στο περιβάλλον και στην προστασία του αναφέρθηκε σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας ο ειδικός σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, κ. Περικλής Καμάρης, τονίζοντας τα εξής :

«Είναι η πρώτη προσπάθεια που κάνουμε να οργανώσουμε μια τέτοια γιορτή περιβαλλοντικού περιεχομένου. Την ονομάζουμε «1η Οικογιορτή Λάρισας» και ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει αυτή τη διοργάνωση, αλλά υπάρχει και μια σειρά από ομάδες που ασχολούνται με τη διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών και σπόρων και πάρα

πολλοί εθελοντές, χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατόν να διοργανωθεί αυτό το τριήμερο. Ξεκινάμε Παρασκευή το απόγευμα στις 20 Μαΐου με ημερίδα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, το Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου όλες οι δράσεις θα εξελιχθούν στο Αισθητικό Άλσος, με πολλές δράσεις για παιδιά , με επίδειξη οικοδόμησης «κόμπ» του Κώστα Κοντομάνου και οι ομάδες εθελοντών που ασχολούνται με τη διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών και σπόρων θα διανέμουν και θα ανταλλάσσουν σπόρους και φυτά δωρεάν.

Σπόρους θα διανέμουν, εκτός από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας και η Ομάδα της Τσαριτσάνης, η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής, οι Θεσσαλοί Μπαξεβάνης, ο Δήμος Κιλελέρ, το Πελίτη Λάρισας, ο «Αιγίλοπας» Μαγνησίας, η «Αυλή» Αθήνας.

Συνεργάτες μας είναι τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου, Ελασσόνας και Μουζακίου, η «Βρυάδα», οι Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, το Open Μέλλον, η ΑEΤ Studies, το Ροζ Μαρίνο, η Perma Kultura Greece, η Kas gallery, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ο Βαγγέλης Κολώνας και θα μας υποστηρίξει το δίκτυο εθελοντών.
Στους συνδιοργανωτές μας εκτός από το Δήμο Λαρισαίων είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και ο Γεωπονικός Σύλλογος». Τελειώνοντας ο κ. καμάρης υπογράμμισε ότι «θα επιδιώξουμε να καθιερωθεί και να διευρυνθεί, να βελτιωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο».

The post Λάρισα : Τριήμερο για το περιβάλλον appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα