Βόλος: Καθάρισε από νιτρικά το νερό στο Φυτόκο

21:05 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακαλείται από τη ΔΕΥΑΜΒ η σύστασής της για απαγόρευση κατανάλωσης νερού στην περιοχή του Φυτόκου, καθώς, έπαψε να υφίσταται επιβάρυνση του δικτύου της περιοχής με νιτρικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων σε δείγματα πόσιμου νερού του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Φυτόκου, τα οποία λήφθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 10/2 έως και 20/02 και μετά τις διορθωτικές ενέργειες στις οποίες προέβη η Επιχείρηση, οι τιμές των νιτρικών βρέθηκαν κάτω της παραμετρικής τιμής των

50mg/l και συγκεκριμένα κυμαίνονται μεταξύ 19mg/l και 25mg/l.

Να σημειωθεί πως η σύσταση απαγόρευσης είχε εκδοθεί από την ΔΕΥΑΜΒ, στς 06.02.2017, καθώς το νερό του δικτύου στην περιοχή Φυτόκο, βρέθηκε τότε, να μην πληροί τις προϋποθέσεις για ανθρώπινη κατανάλωση και ειδικότερα για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής (πλύσιμο λαχανικών, φρούτων κλπ).

Βελτιωμένη η κατάσταση με τα χλωριόντα στο Π.Σ.

Εξάλλου, σημαντικά βελτιωμένο είναι το νερό στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, όσον αφορά στην παράμετρο των χλωριόντων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων που ελήφθησαν το διάστημα από 02/02/2017 έως 22/02/2017.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ οι υπερβάσεις οφείλονται στην αύξηση της παραγωγής των πηγών και την αντίστοιχη μείωση του νερού των γεωτρήσεων.
Επισημαίνει ακόμη, ότι στις περιοχές Μελισσιάτικα, Καλλιθέα, Πλ. Ελευθερίας, Αλυκές, Αγ. Βαρβάρα εμπλουτίζεται το μείγμα νερού με πηγαίο από τη διάταξη των δεξαμενών για τον καταβιβασμό των χλωριόντων και είναι υπό παρακολούθηση.

«Ενημερώνουμε το κοινό ότι το Υπουργείο Υγείας δεν προτείνει κατευθυντήρια τιμή για τα χλωριούχα στο πόσιμο νερό που να βασίζεται σε κριτήρια υγείας. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με την οδηγία 98/83/ΕΚ και την Εθνική Νομοθεσία, ορίζεται μόνο ενδεικτική παράμετρος των χλωριούχων.
Για τα αποτελέσματα έχει ενημερωθεί η Δ/νση Υγείας ενώ έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και για τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα υπάρχει άμεση ενημέρωση τόσο της Δ/νσης Υγείας όσο και του κοινού» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ.

Keywords
Τυχαία Θέματα