Συλλαλητήριο Εργατικού Κέντρου «κατά των αντεργατικών μέτρων»

19:49 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δική του απάντηση έδωσε σήμερα το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με την πανεργατική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς. Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσαπλές τα νέα αντεργατικά μέτρα θα προστεθούν σ’ αυτά που ήδη εφαρμόζονται και έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες

και ΕΒΕ.

«Νέα μέτρα που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν νέα μείωση μισθών, ακόμα και των άθλιων κατώτερων των 586 και 511 μικτά, με εφαρμογή υποκατώτερου μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσαπλές

Νέα εκτεταμένη φοροληστεία, επιπλέον από αυτή που ζούμε, με τη μείωση του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Για να φορολογούνται και όσοι αμείβονται με 400 ευρώ!
Νέες μειώσεις στις συντάξεις και να σκεφτούμε ότι ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί πλήρως τα αντιασφαλιστικά μέτρα του νόμου-λαιμητόμου.
Νέα αντιλαϊκή συμφωνία για την παγίωση των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων και για μετά το 2019.
Ενώ ετοιμάζουν να βάλουν στο «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία και στο συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς, για να μπορούν να εφαρμόζουν όπως πιστεύουν ανενόχλητα τις αντεργατικές πολιτικές τους.

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο του ΕΚΛ απηύθυνε ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Στ. Τσικριτζής

Είναι πρόκληση τα άθλια ψέματα των κυβερνητικών στελεχών που μιλούν για «αντισταθμιστικά», για «τέλος της λιτότητας», για μείωση της ανεργίας, «αλλαγή μείγματος» και άλλα αστεία. Δηλαδή μας κλέβουν 1.000 και επιστρέφουν στους πιο εξαθλιωμένους, που αυτοί και το σύστημα τους κατάντησαν έτσι, 100 και μας κάνουν και τον καλό».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου υπογράμμισε παράλληλα ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά οι συμβάσεις μερικής εργασίας, ξεπερνούν εκείνες της πλήρους εργασίας! Ενώ οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από 1 μήνα και πάνω φτάνουν τους 850.000 πανελλαδικά και κάπου 8.500 τοπικά, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι τους 300.000, για να μην πούμε για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς χώρους εργασίας. Τέλος απηύθυνε κάλεσμα για την οργάνωση και ενδυνάμωση του αγώνα «ενάντια σε πολιτικές που χαντακώνούν τις ζωές μας, για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια». Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Στ. Τσικριτζής, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα