Κρατούσε τα… καλά για το τέλος, 3-1 την Καλλονή

20:55 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με νίκη ολοκλήρωσε ο Πανσερραϊκός τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Η Σερραϊκή ομάδα κέρδισε 3-1 την Καλλονή για την 17η αγωνιστική της Football league. Οι «κόκκινοι» πέρασαν σχετικά ένα εύκολο απόγευμα αφού ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλο τους, πέτυχαν τρία γκολ, έχασαν πολλές ευκαιρίες και πρόσθεσαν τρεις βαθμούς μεγαλώνοντας στους δέκα βαθμούς τη διαφορά τους από την επικίνδυνη

ζώνη του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι με το τέλος του πρώτου γύρου ο Πανσερραϊκός… αποζημιώνει τους λιγοστούς αλλά ένθερμους οπαδούς του που τον είδαν να βγάζει πάθος και δύναμη με τον Κισσαμικό και να πετυχαίνει τρία όμορφα γκολ με την Καλλονή. Οι «κόκκινοι» κρατούσαν τα… καλά για το τέλος με την ελπίδα ότι αυτά τα παιχνίδια θα είναι η αρχή για το δεύτερο γύρο (την Κυριακή παίζουν στην Ελευσίνα.

Εδώ και δύο αγωνιστικές βγαίνουν από τα αποδυτήρια… λιοντάρια!

Την κέρδισε για… πρώτη φορά

Απίστευτο κι όμως… αληθινό, ο Πανσερραϊκός κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του την Καλλονή! Βέβαια η παράδοση των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι μικρή, η ομάδα όμως από την Μυτιλήνη σε έξι παιχνίδι εντός κι εκτός είχε 5 νίκες ενώ ένα παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο. Η Καλλονή είχε κερδίσει δύο φορές στις Σέρρες, στις 10.12.2011 με σκορ 2-3 (είχε προηγηθεί στο 38ο με 0-3) και την Τετάρτη 15.05.2013 με 1-3.

Οι δύο σκόρερ του αγώνα Δημήτρης Γκούρτσας και Χρήστος Ρούτσης

Δύο ο Ρούτσης κι ένα ο Γκούρτσας

Με τα δύο γκολ που πέτυχε σήμερα ο Χρήστος Ρούτσης έφτασε τα έξι με τη φανέλα του Πανσερραϊκού. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής που είχε σκοράρει πέρυσι στα Χανιά (1-1) είχε να πετύχει γκολ στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών από τις 21.12.2014 όταν είχε πετύχει το νικητήριο γκολ στο 90ο κόντρα στην Καβάλα για την 12η αγωνιστική της Γ εθνικής. Όσο για τον Δημήτρη Γκούρτσα που άνοιξε σήμερα το σκορ (γκολ για 2η συνεχόμενη αγωνιστική) έφτασε τα πέντε γκολ με την κόκκινη φανέλα.

Η ενδεκάδα του Πανσερραϊκού

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ(Π.Διλμπέρης): Ρίστιτς, Στέβιτς, Ιωαννίδης, Καψάλης, Βοσκόπουλος, Σιάκκας(82ο Παναγιωτίδης), Γαβριηλίδης(85ο Παπατζίκος), Τσιμίκας, Ρούτσης(80ο Τάντιτς), Κάκκο, Γκούρτσας

Στον πάγκο: Μέλκας, Τσελεπίδης, Κτιστόπουλος, Άντριτς

…και η Καλλονή

ΚΑΛΛΟΝΗ(Δ.Γαβαλάς): Μανιάτης(39ο λ.τ Παπαδόπουλος), Ρεπετσάς, Ζουλιώτης, Σάββα, Ευαγγελιδάκης, Γιώργου, Λίταινας(69ο Ελευθεριάδης) , Τριανταφύλλου, Σισσέ, Σβόγιτς(75ο Μέξης), Αγριμάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης(Ξάνθης) ΒΟΗΘΟΙ: Χούσκογλου(Θράκης), Βασιλόπουλος(Έβρου) 4ος: Κοτσάνης(Δράμ

Το φιλμ του αγώνα

6ο Σέντρα του Στέβιτς, κεφαλιά του Γκούρτσα, η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς της Καλλονής.

8ο Δυνατό σουτ του Γιώργου Ιωαννίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Μανιάτης την απομάκρυνε σε κόρνερ

16ο Εκτέλεση φάουλ από τον Κάκκο από τα δεξιά, ωραία γυριστή κεφαλιά του Γκούρτσα μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια του Μανιάτη.

20ο Ωραία προσπάθεια από τον Τσιμίκα, πάσαρε στον Ρούτση, αυτός έδωσε στον Κάκκο που έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Μανιάτης.

21ο Σέντρα του Ιωαννίδη, ο Γκούρτσας έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά δεν βρήκε στόχο.

26ο Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από τον Γκούρτσα, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Μανιάτη, κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, έδιωξαν οι αμυντικοί, ο Γκούρτσας ξαναπήρε τη μπάλα, πάσαρε στον Ρούτση που μέσα από την περιοχή και από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Γκούρτσας, Ρούτσης και Κάκκο πανηγυρίζουν (κοντά και ο φροντιστής Άρης Μπιντανάκης)

30ο ΓΚΟΛ! 1-0! Σέντρα από τον Κάκκο, ο Ρούτσης μπήκε στην φάση, άφησε την μπάλα να φτάσει στον Δημήτρη Γκούρτσα που πλάσαρε κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μανιάτη.

45ο ΓΚΟΛ! 2-0! Σέντρα από τον Κάκκο, καταπληκτική γυριστή κεφαλιά από τον Χρήστο Ρούτση που έκανε το 2-0.

Ο Χρήστος Ρούτσης σκόραρε δύο φορές

57ο Σουτ του Σβόγιτς άουτ.

61ο Νέο σουτ του Σβόγιτς μπλόκαρε ο Ρίστιτς.

65ο Σέντρα του Ζουλιώτη από τα δεξιά, προβολή του Νιγηριανού Μαχαμανέ Σισέ και 2-1.

67ο Εκτέλεση φάουλ, «κεραυνός» του Σβόγιτς έξω από την περιοχή, ο Ρίστις απέκρουσε τη μπάλα.

73ο Σουτ του Ιωαννίδη, η μπάλα πέρασε άουτ.

77ο ΓΚΟΛ! 3-1. Ο Χρήστος Ρούτσης σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος και «κρέμασε» τον Παπαδόπουλο διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τους παίκτες του ο Παναγιώτης Διλμπέρης

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Θαυμάζω τους παίκτες μου»

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και για την πορεία της ομάδας του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο 42χρονος προπονητής είπε: «Να ευχαριστήσω το συνάδελφο για τα καλά του λόγια που αφορούν την ομάδα του Πανσερραϊκού. Επίσης, να ευχηθώ περαστικά στον Μανιάτη, τον τερματοφύλακα της Καλλονής. Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό τα παιδιά να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο σε αυτές τις εποχές και να βγαίνουν με τέτοια προβλήματα. Του εύχομαι γρήγορη ανάρρωση. Σε γενικές γραμμές ήμασταν σωστοί απέναντι στις απαιτήσεις του αγώνα, όμως είναι σίγουρο ότι εξαιτίας των συνεχόμενων παιχνιδιών και παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει σε μια διαδικασία να κάνουμε ροτέϊσον, μέχρι εκεί που μπορούμε βέβαια, ναι μεν είχαμε τα τρεξίματα, μας έλειπε όμως πάρα πολύ η φρεσκάδα, μας έλειπε πάρα πολύ το καθαρό μυαλό, ενώ ταυτόχρονα είναι σίγουρο στη φάση της άμυνας είμαστε λίγο πίσω εξαιτίας αυτής της κόπωσης. Πρέπει οπωσδήποτε να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι, έχουμε μία μέρα παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο, ελπίζω να επανέλθουν κάποια από τα παιδιά και την Κυριακή να παίξουμε άλλον έναν μεγάλο τελικό. Με το τέλος αυτού του γύρου η ομάδα έχει τους 22 αυτούς βαθμούς, απέχει αρκετά για την ώρα από την 4η ομάδα που είναι για τον υποβιβασμό, αλλά σίγουρα έχουμε αφήσει, ιδίως μέσα στο γήπεδο μας, αρκετούς βαθμούς κι εγώ προσωπικά θα ήμουν ικανοποιημένος αν σε αυτή τη συγκομιδή είχαμε τουλάχιστον ακόμη 6 με 7 βαθμου». Ο Παναγιώτης Διλμπέρης αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά υπέρ των παικτών του: «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Είχαμε τα συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη με Κυριακή, τα παιδιά είναι κουρασμένα, πρέπει οπωσδήποτε να ξεκουραστούν, αν τα καταφέρουμε να ξεκουράσουμε πρώτα από όλα το μυαλό τους, σίγουρα τους ανήκει από εδώ και πέρα η συνέχεια. Έχω ξαναπεί ότι εγώ είμαι θιασώτης αυτών των ποδοσφαιριστών σε όλα τα επίπεδα και στην ποδοσφαιρική τους αξία, μα πάνω από όλα στο ήθος που έχουν και στην προσωπικότητα τους».

Δημήτρης Γαβαλάς: «Ήμασταν κουρασμένοι»

Ο προπονητής της Καλλονής Δημήτρης Γαβαλάς είπε: «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον Πανσερραϊκό, που δείχνει με τη συμπεριφορά του ότι είναι ομάδα για άλλη κατηγορία. Εύχομαι επίσης στον τερματοφύλακα μας τον Μανιάτη ταχεία ανάρρωση και να είναι και πάλι γρήγορα κοντά μας. Δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ίσως τα δώσαμε όλα με τον Αγροτικό Αστέρα και ήμασταν κουρασμένοι. Πρέπει να ξαναβρούμε τον δρόμο προς τις νίκες και ελπίζω στο τέλος να καταφέρουμε να σωθούμε».

Τα πανηγύρια στο τέλοςΟ Πανσερραϊκός των δύο τελευταίων αγωνιστικών είναι για… φωτογραφία!

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr (Τσούτσας Λάσκαρης)

Keywords
Τυχαία Θέματα