Βόλος: Δεν θα παραστούν στον απολογισμό της δημοτικής αρχής οι μειοψηφίες

19:39 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Φανφάρες» χαρακτήρισαν οι μειοψηφίες την απόφαση της δημοτικής αρχής να κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων στο Αχίλλειο στις 19 Οκτωβρίου και ζήτησαν να γίνει στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός πρότεινε να γίνει ο απολογισμός στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ή εκδηλώσεων, ενώ και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας, δήλωσε ότι ο φυσικός χώρος των δημοτικών συμβουλίων είναι η αίθουσα των συνεδριάσεων κι όποιος θέλει μπορεί να έλθει και να παρακολουθήσει. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, έκανε λόγο για «φιέστα» κι όπως είπε «τέτοιου

είδους απολογισμό δεν χρειάζεται το Δ.Σ. και δε θα συμμετέχουμε». Η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» και η παράταξη «Δύναμη Βόλου» ψήφισαν λευκό και οι υπόλοιπες παρατάξεις αρνητικά.
Σύσκεψη στην ΠΕΔ για υγεία

Για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα προβλήματα της Α’θμιας Υγείας στη Μαγνησία ενημέρωσε το σώμα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Χαυτούρας ενώ εξέφρασε φόβους ότι θα του ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βόλου επειδή ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, λόγω των πολιτικών λιτότητας. Ο κ. Χαυτούρας ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι σε ετοιμότητα ακόμη όπως είπε και «για πιθανή συνδικαλιστική δίωξη γιατί ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε επίσημη συνέντευξη, είπε ότι θα ζητήσει την πειθαρχική μου δίωξη, επειδή είπα ότι οι πολιτικές αυτές οδηγούν σε γενοκτονία».
Ο κ. Μουλάς, αναφερόμενος στη συνάντηση που έγινε με τον κ. Κωτσό, συμπλήρωσε ότι αναδείχθηκαν τα προβλήματα στα Κ.Υ. και στο ΠΕΔΥ, θα ακολουθήσει ειδικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο όπου θα βρεθεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και θα αναδειχθεί κι αυτό το θέμα, ενώ θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τον Υπουργό Υγείας. Επιπλέον εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνδικαλιστική δίωξη εναντίον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα