Λέσβος:Απέλαση 70 μεταναστών στη Τουρκία

18:56 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η απέλαση 70 ακόμα μεταναστών στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Την ευθύνη της επιχείρησης είχε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, ενώ συνδρομή παρείχε προσωπικό του FRONTEX.

Από τους 70 μετανάστες, οι οποίοι επεστράφησαν στην Τουρκία οι 51 είναι από το Πακιστάν, οι 7 από Αλγερία, ένας από Αφγανιστάν, ένας από Μαρόκο, εννιά από Σρι Λάνκα και ένας από Τουρκία.

Οι 60 βρίσκονταν κρατούμενοι στο Προαναχωρησιακό Κέντρο της Κορίνθου και μεταφέρθηκαν μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί με το πλοίο της γραμμής. Ένας μετανάστης μεταφέρθηκε από Χίο και εννιά από Κυκλάδες.

Η μεταφορά των μεταναστών στην Τουρκία έγινε με το καταμαράν “Ναζλί Ζαλέ” στο οποίο επέβαινε ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς και στελέχη του FRONTEX. Το πλοίο έφτασε στο Δικελί στις 12:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία οι πλειοψηφία όσων απελάθηκαν είχε λάβει αρνητική απάντηση στα αιτήματα για διεθνή προστασία (άσυλο), ενώ ένας μικρός αριθμός είχε ανακαλέσει το αίτημα αυτό.

Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.055 υπήκοοι τρίτων χωρών,Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 45 υπήκοοι Τουρκίας καιΜε βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 509 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Επιπλέον, από τις 20 Μαρτίου 2016, έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους, με τη μέριμνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης,161 συνολικά υπήκοοι τρίτων χωρών.

Ρεπορταζ: Ηλίας Μαραβάς

Keywords
Τυχαία Θέματα