Βόλος: Ανεξάρτητη συγκέντρωση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΕΕΚ

15:31 1/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανεξάρτητη συγκέντρωση, μπροστά από το κτίριο των ΕΛΤΑ, πραγματοποίησαν μέλη του ΕΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη επαναστατικών λύσεων σε μια κοινωνία που δεν δίνει διέξοδο σε κανέναν.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και πρόσφυγες που διαμένουν στο Κέντρο Προσφύγων του ΜΟΖΑ, με δικό τους πανό.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στάθης Ντούρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μαγνησίας, η εργαζόμενη πλειοψηφία δυστυχώς μοιάζει με την πλειοψηφία των εργαζομένων στο Σικάγο το 1886 και στη Θεσσαλονίκη το 1936 και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει λόγος να συγκρουστεί πρωτίστως με την κυβέρνηση δήθεν αγωνιστικά μηνύματα την ίδια ώρα που ξεπουλάει τα πάντα στα αφεντικά και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι χρειάζεται μια διάσπαση στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και στα φερέφωνα που όλα τα χρόνια εκποίησαν όλες τις εργατικές διεκδικήσεις» επισήμανε και πρόσθεσε πως η Μαγνησία είναι μια περιοχή με κλειστά εργοστάσια, διότι οι αγώνες των εργαζομένων ξεπουλήθηκαν από την κυβερνητική γραφειοκρατία και έστειλε μήνυμα ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Ο Γιάννης Χατζηγιάννης του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «131 χρόνια μετά το Σικάγο είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε ξανά για τα εργατικά δικαιώματα, τη στιγμή που η υποτιθέμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, έχει απεμπολήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, συντρίβοντας τη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι μόνο η υπερεργασία, η μαύρη απασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία, αλλά και φαινόμενα όπου εργοδότες ζητούν πίσω τα δώρα του Πάσχα και μισθούς που καταβάλουν στις τράπεζες, τα οποία συναντάμε πια και στην Μαγνησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα