ΠΑΜΕ: Πρωτομαγιά με μηνύματα ειρήνης από Τούρκους συνδικαλιστές

15:06 1/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαίτερο στοιχείο αποτέλεσε, όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, η παρουσία και οι ομιλίες Τούρκων συνδικαλιστών σε Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ «χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες που κάτω από το φετινό σύνθημα «με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», συμμετείχαν

και διαδήλωσαν σε κάθε πόλη της χώρας. Χαιρετίζει τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες που πήραν μέρος πλάι στους εργαζόμενους, στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους Τούρκους συνδικαλιστές που ξεπερνώντας δυσκολίες και κινδύνους, συμμετείχαν και μίλησαν σήμερα από το κεντρικό βήμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στη Λέσβο, στη Σάμο, στην Κω, για να στείλουμε από κοινού το μήνυμα και στις δυο πλευρές του Αιγαίου πως δε θα ματώσουμε για τα κέρδη των μονοπωλίων, δε θα γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών».

O Burhan Aksakal πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης το ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Η επίθεση δεν έχει τέλος! Παίρνουμε στα χέρια μας την πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη ή νωρίτερα εφόσον χρειαστεί. Να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα. Προσπερνάμε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό σε κάθε κλάδο, τους ανθρώπους των αφεντικών που αποτελούν βαρίδια στην ανάπτυξη των αγώνων, στις διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Πηγή φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας

Σχετικές ειδήσεις:

Συγκεντρώσεις και πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά

ΓΣΕΕ: Μετά την Πρωτομαγιά συνεδρίαση για απεργία στις 17 Μαΐου (pic)

Keywords
Τυχαία Θέματα