ΕΚΒ: Δεν είναι αργία η Πρωτομαγιά, είναι απεργία

15:20 1/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μερικές δεκάδες εργαζομένων μόνο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Βόλου και ΑΔΕΔΥ και συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας. Παρόλη την μικρή συμμετοχή (η οποία ήταν ωστόσο, ελαφρώς μεγαλύτερη από την περσινή), η σημερινή μέρα χαρακτηρίστηκε ως απαρχή κατάργησης των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων.

Η κ. Θάλεια Στάχτου καταθέτει στεφάνι

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ, κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος

τόνισε πάντως, ότι όσο οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στους αγώνες και δεν δηλώνουν το παρών στις συγκεντρώσεις, τόσο θα έρχονται νέα δυσβάστακτα μέτρα για την εργατική τάξη. Παρόλα αυτά, προέβλεψε ότι η απεργία που έχει ανακοινωθεί για τις 16 Μαΐου ενάντια στα μέτρα θα είναι επιτυχημένη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, κ. Θάλεια Στάχτου έστειλε ενωτικό μήνυμα απέναντι στη μεγάλη ανεργία, στη φορολεηλασία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και σε κάθε παραταξιακή προσπάθεια για κατακερματισμό των αγώνων.

Ο Γ.Γ. του ΕΚΒ, Δημήτρης Βασιλείου

Ο γραμματέας του ΕΚΒ, κ. Δημ. Βασιλείου από την πλευρά του, τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα πέσει στο κενό. Μιας κυβέρνησης – όπως είπε – που προδίδει ωμά τις ελπίδες τους και συνυπογράφει με τους Δανειστές τον οικονομικό τους στραγγαλισμό, αφαιρώντας και τα τελευταία εργασιακά κεκτημένα τους.

Από την συγκέντρωση ΕΚΒΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Ελευθερίας

«Δεν είναι η Πρωτομαγιά, όπως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας, το αγωνιστικό τέλος αυτής της πορείας για την επαναδιεκδίκηση όσων μας έκλεψαν, αλλά η αρχή της, για να παρθούν πίσω οι αντεργατικοί Νόμοι και τα Μνημόνια», τόνισε χαρακτηρστικά.
Μετά τις ομιλίες στην Πλατεία Ελευθερίας, που έκαναν ο κ. Βασιλείου εκ μέρους του ΕΚΒ και ο κ. Λεων. Αναστασίου εκ μέρους της AΔΕΔΥ, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο των ΕΛΤΑ, όπου έπεσε νεκρός στις 2 Ιουνίου 1936 ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής, στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα