Βόιο: Πέλεκον. Μέρες γιορτών Βοΐου

10:31 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου οι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Πέλεκον. Μέρες γιορτών Βοΐου». Σήμερα Παρασκευή 23 Ιούνιου στις 10 το πρωί στο Τραμπάντζειο γυμνάσιο Σιάτιστας θα διεξαχθεί εργαστήρι σύγχρονης τέχνης για παιδία. Από τις 17:30 έως τις 19:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εράτυρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Συντήρηση εικόνων. Τέχνη και επιστήμη».

Στις 19:30 στο Σισάνι θα γίνει αναπαράσταση του εθίμου του «Γιάννη του Αγρόγιαννου», από τις γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου

Σισανίου και θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα. Αύριο Σάββατο 24 Ιουνίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 8 το πρωί ανάβαση στα κάστρα του Πέλεκον, στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα Όψεις πολιτισμού στο Πέλεκον – οριοθέτηση οικισμών στο Πνευματικό Κέντρο Πελεκάνου. Η ημερίδα θα συνεχιστεί και το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο πολιτιστικό κέντρο Σισανίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα Το Σισάνι διαχρονικά στις όχθες του Μύριχου. Την ίδια μέρα στις 7 το απόγευμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει φωνητικό εργαστήρι « Ηχώ» όπου στην πλατεία του χωριού τραγουδούν Καλλιόπη Γκρίνια, Αθηνά Κατσανεβάκη, Κωνσταντίνα Πετρινιώτη και Δέσποινα Ψαθά.

Keywords
Τυχαία Θέματα