Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 23-06-2017

08:37 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Την μετατροπή όλων των συμβάσεων στους ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητούν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές στους ΟΤΑ, καθώς χθες οι συμβασιούχοι στους Δήμους πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας, για το ενδεχόμενο απόλυσής τους, σύμφωνα με την απόφαση του

Ελεγκτικού Δικαστηρίου.
Στο νομό Ροδόπης απασχολούνται 54 άτομα, αποκλειστικά στην καθαριότητα.

Ευθύνες στην κυβέρνηση-Διφορούμενη στάση της ΚΕΔΕ

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Φωτεινή Αντωνιάδου και ο Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Μάγγας, καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για απουσία σχεδιασμού αντιμετώπισης του τεράστιου θέματος που προέκυψε, από την πρόσφατη δικαστική απόφαση.
Επίσης οι εργαζόμενοι στηλιτεύουν και την διφορούμενη στάση της ΚΕΔΕ, από την οποία ξεκίνησε το όλο θέμα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που υποστηρίζει πως είναι παράνομες οι παρατάσεις των συμβάσεων και πρέπει να απολυθούν οι εργαζόμενοι.
«Τώρα εκ του ασφαλούς η ΚΕΔΕ υποστηρίζει πως πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των εργαζομένων, ενώ ήταν αυτή που προκάλεσε αυτή την αρνητική εξέλιξη στα δικαστήρια. Μας προβληματίζει η στάση της ΚΕΔΕ, καθώς φαίνεται πως προέχουν πολιτικο-κομματικά κριτήρια. Σε ότι αφορά τα Δικαστήρια, φαίνεται πως όλη τους την αυστηρότητα για τη Συνταγματικότητα την εξάντλησαν σε εμάς, ενώ πέρασαν απαρατήρητα τα μνημόνια», τόνισαν από κοινού η κ. Αντωνιάδου και ο κ. Μάγγας.
Επίσης έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, πως στην περίπτωση διακοπής των συμβάσεων οι κύριοι τομείς που θα πληγούν είναι η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί και το Βοήθεια στο Σπίτι. «Ειδικά για την καθαριότητα είναι πολύ πιθανό να μπει ιδιώτης, κάτι που σημαίνει πως η καθαριότητα δεν θα γίνεται καλύτερα, ούτε θα γίνεται φθηνότερα.
Τέλος ζήτησαν την ουσιαστική συμπαράσταση του κόσμου, υπογραμμίζοντας πως οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν, θα κληθεί ο δημότης να τις πληρώσει.

Πρωτογενής Τομέας
Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές στην Θράκη
Ευτυχώς μικρής έκτασης ήταν η χαλαζόπτωση που έπληξε οικισμούς του Δήμου Ιάσμου την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα η Αμβροσία μετράει πληγές σε καλλιέργειες Βαμβακιού, Καλαμποκιού, Ηλίανθου και Σίτου.
Ήδη οι παραγωγοί δηλώνουν τις ζημιές και σε λίγες μέρες θα μπούν οι Γεωπόνοι να εκτιμήσουν την κατάσταση»,τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Τμηματάρχης Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ Θράκης, Δημήτρης Πανταζής.
Ο κ. Πανταζής στάθηκε και στο γεγονός πως την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την περιοχή ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, ο οποίος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη, προγραμματίζουν ενημερωτική εκδήλωση για τα αντιχαλαζιακά δίχτυα στην περιοχή.

Κόμματα
Συμμετοχή του ΠΑΜΕ Ξάνθης σε διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Από τη Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ ανακοινώθηκε η συμμετοχή του σε διαμαρτυρία αύριο στη 1 μ.μ. στο Νατοϊκό στρατηγείο, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν πως,
«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».
Αναχώρηση από την Ξάνθη, στις 09.00 το πρωϊ του Σαββάτουαπό την πλατεία Ελευθερίας».
«Δικτατορία 1967 – 1974, Kείμενα και Nτοκουμέντα »
Η κομματική οργάνωση Ξάνθης του Κ.Κ.Ε καλεί σε πολιτική εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967 – 1974,Kείμενα και Nτοκουμέντα «, που επιμελήθηκε το τμήμα Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα στις 8 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης και ομιλητής θα είναι ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε.
Κινήματα
Αντιφασιστική συγκέντρωση
Με κεντρικό σύνθημα «Στις γειτονιές της Ξάνθης δε χωράνε οι φασίστες της Χρυσής Αυγής» διοργανώνεται αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση από τη Λαϊκή Ενότητα αύριο στις οκτώ το βράδυ στην κεντρική πλατεία. Κεντρικό αίτημα να «κλείσουν τώρα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη.

Εκπαίδευση
Τριήμερο Σεμινάριο του ΚΠΕ Μαρώνειας
στον Όλυμπο»

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, που διοργανώθηκε στον Όλυμπου 16-18 Ιουνίου 2017 με τη συνδιοργάνωση του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου που συντονίζει το ΚΠΕ Μαρώνειας, με θέμα τα Ευρωπαϊκά ορειβατικά μονοπάτια Ε6&Ε4 και είχε τίτλο: «Το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό μονοπάτι Ε4 Όλυμπο», με τη συμμετοχή 55 εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε πεζοπορία από την βάση Γκορτσιά ως το Οροπέδιο των Μουσών σε υψόμετρο 2.630.
Σημειωτέον πως είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται σεμινάριο εκπαιδευτικών σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και μάλιστα στον Όλυμπο.

Εκκλησία
Αγρυπνία σήμερα στον Άγιο Στυλιανό

Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στις 8:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής, για την γιορτή της Γέννησης του Τιμίου Προδρόμου.
Σύλλογοι
Στον παραδοσιακό οικισμό των Σαρακατσάνων
Στον Παραδοσιακό οικισμό του Συλλόγου Σαρακατσάνων στο Γλυκονέρι Ροδόπης σήμερα στις 19:30 θα τελεσθεί Εσπερινός με αρτοκλασία για την γένεση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Πολιτισμός
ΔΗΠΕΘΕ Παράσταση του Εφηβικού τμήματος
Η παράσταση του τμήματος των Εφήβων παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στις 8 το απόγευμα.
Πρόκειται για το έργο Μυστικός Κήπος, ενα κλασσικό έργο στα δημιουργικά χέρια των παιδιών του εφηβικού εργαστηρίου μετασχηματίζεται, αναπλάθεται κι ……ανθίζει.
Σκηνοθεσία: Άννη Μαχαιροπούλου. Φωτισμοί : Γιάννης Τζατζανάς
Οι στίχοι και η μουσική του τραγουδιού «Ο Μυστικός Κήπος» είναι της Μαργαρίτας Μαργαριτοπούλου

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Τηλ. κρατήσεων: 25310 37770.

Συναυλία «Ανατολή, Ανατολή μου»
Το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής ξεκινά με την Ορχήστρας και την Χορωδία του εργαστηρίου Παραδοσιακής & Ανατολικής μουσικής την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στις[21.00] στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Είσοδος 5€ με κρασί, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου
Πληροφορίες Κρατήσεις: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης / Τηλ. 25410 25421.

Η καλοκαιρινή παράσταση του Black Box στο Χατζιδάκειο
To Black Box διοργανώνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής σήμερα στην Οικία Χατζιδάκι στις 21.00 το βράδυ.
Συναυλία στην Ξάνθη
Συναυλία με τίτλο «Ανατολή, Ανατολή μου» με την Ορχήστρας και την Χορωδία του εργαστηρίου Παραδοσιακής & Ανατολικής Μουσικής θα δοθεί σήμερα στις εννέα το βράδυ στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Aστυνομικό Δελτίο
Nεκρός 65χρονος σε τροχαίο
Ένας 65χρονος επιχειρηματίας από τη Σμίνθη έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην έξοδο του οικισμού της Σμίνθης προς τον Εχίνο.
Ο άτυχος άνδρας οδηγούσε ένα άσπρο βαν mercedes και ερχόμενος από τη Βουλγαρία έχασε τη ζωή του λίγα μέτρα πριν το χωριό του. Στο σημείο που στενεύει ο δρόμος στο πρώτο χιλιόμετρο της οδού Σμίνθης Εχίνου, και συγκρούστηκε με φορτηγό που ήταν στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Αθλητική ΕΝημέρωση
Ολοκληρώνονται η προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στην Ξάνθη
Η Ξάνθη ετοιμάζεται για το μεγάλο πανελλήνιο ποδηλατικό συναπάντημα σήμερα αύριο και μεθαύριο, με τη συμμετοχή 180 Αθλητών, από όλη την Ελλάδα.
Με την καθοδήγηση του Επισήμου Ποδηλατικού Συλλόγου της Ξάνθης του ΠΗΓΑΣΟΥ, καλούν το κοινό σε μία συγκλονιστική ελεγεία της ποδηλασίας δρόμου και υπόσχονται ένα μοναδικό, συγκινητικό, πρωτόγνωρο, ποιοτικό και ασφαλές ποδηλατικό αγωνιστικό 3ήμερο, πλαισιωμένο από ένα πλήθος πολιτιστικών δρωμένων, που θα αφήσουν σε όλους τους συμμετέχοντες την αίσθηση της κορύφωσης, με την εμβληματική δύναμη και την πίστη για πρόοδο και ανέλιξη της ποδηλασίας σε όλη την Ελλάδα.” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πήγασος.
«Όσοι θα έλθουν να το ζήσουν θα ζήσουν κάτι από τις μεγάλες διοργανώσεις ποδηλατικών γύρων της Γαλλίας και της Ιταλίας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε την ένωση των ποδηλατικών συλλόγων της Θράκης-ΕΤΑΠ-

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, χρυση αυγη, ΟΤΑ, συμβασιουχοι, κεδε, σημαίνει, ελγα, παμε, συμμετοχή, θεσσαλονικη, ξανθη, κπε, ιουνίου, δηπεθε, τηλ, black, box, βαν, mercedes, ελλαδα, γαλλια, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ελγα αποζημιωσεις, τελος του κοσμου, γιορτη σημερα, βουλγαρια, βοηθεια στο σπιτι, ελγα, θεμα, κηπος, κπε, μουσικη, πηγασος, πλαισιο, προγραμμα, στιχοι, αοριστου χρονου, βοηθεια, βραδυ, γεγονος, γινει, γινεται, γραφεια, δυναμη, δηπεθε, διχτυα, δοθει, δρομος, εκμεταλλευση, εβδομαδα, εξελιξη, ζωη, χαμαμ, ιωαννου, ιστορικο, κεδε, κυβερνηση, κρασι, νικο, οικια, οκτω, παμε, παρουσιαση, πεζοπορια, πιστη, ρευμα, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτι, τηλ, τμημα, τριημερο, υψομετρο, φεστιβαλ, φορα, ασπρο, ατυχος, αυλη, βαν, black, box, δημητρης, εννεα, ενωση, γιορτη, χωρα, ιουνίου, κυριακη, πληγες, σημαίνει, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα