Βίζερ: Απαραίτηση η συμμετοχή του ΔΝΤ για τη διευθέτηση του χρέους

14:42 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι προϋπόθεση για να οριστικοποιηθούν οι συζητήσεις για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους τόνισε ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του Euro Working Group (EWG) στο Bloomberg.

«…η

προϋπόθεση γι’αυτό (οριστικοποίηση των μέτρων για το χρέος) είναι πως (το ελληνικό πρόγραμμα) δεν είναι μόνο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά και πρόγραμμα του ΔΝΤ…,» τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ομπαμα στην Αθήνα και την έκκληση να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, ο Βίζερ τόνισε ότι κατάλαβε απ΄ ότι ειπώθηκε στην Αθήνα πως “…πρέπει να κάνεις τις μεταρρυθμίσεις που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη και αυτό, μετά, θα ξεκλειδώσει αυτά τα μέτρα, τα οποία στην πραγματικότητα έχουμε ήδη συμφωνήσει από τον Μάιο…,» κάνοντας αναφορά στα βραχυπρόθεσμα, τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Συνάδελφοι από τους θεσμούς διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα με τους Ελληνες συναδέλφους, τόνισε ο Βίζερ, συμπληρώνοντας πως ελπίζει να έχει υπάρξει συμφωνία για τις πολιτικές μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ώστε να ολοκληρωθούν, όπως ευελπιστεί, οι συζητήσεις για το χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα