Βόλος: Στο 9ο Ν. Ιωνίας θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα

14:22 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δημοτικό σχολείο της Ν. Ιωνίας θα φοιτήσουν τελικά τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑΣ Α.Ε. Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, η διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης συμφώνησε με γονείς και διδακτικό προσωπικό ώστε τα 33 παιδιά των Σύριων προσφύγων να φοιτήσουν στο 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας που βρίσκεται πίσω από το Αναμορφωτήριο.

Στο μεταξύ οι έξι έφηβοι πρόσφυγες θα φοιτήσουν στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου. Όπως ανέφερε ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, επιλέχθηκε τελικά το 10ο Γυμνάσιο ως το πιο κοντινό στο Κέντρο Φιλοξενίας.Τα

μαθήματα στο σχολείο θα γίνονται απόγευμα με στόχο οι έξι μαθητές να μάθουν τα ελληνικά και να μπορούν να ενταχθούν σε τμήμα ένταξης.
Επιπλέον, την ερχόμενη Δευτέρα στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών αλλά και άλλων φορέων για να συζητήσουν για την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση και τις ενέργειες ενημέρωσης που πρέπει να γίνουν, μετά και τις αντιδράσεις του συλλόγου γονέων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΜΟΖΑΣ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα