Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

13:35 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Αύξηση αφίξεων από το εξωτερικό κατά 6,5% στο αεροδρόμιο
Αύξηση αφίξεων από το εξωτερικό κατά 6,5% διαπιστώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας.
Συγκεκριμένα οι αφίξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 16,84% και τη Μ. Βρετανία κατά 37,32%. Το ίδιο διάστημα στα δύο αεροδρόμια της ΑΜΘ, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, σημειώθηκε αύξηση και στις αφίξεις εσωτερικού άνω του 13%.
Αυξημένη ήταν και η επισκεψιμότητα της περιοχής από τους Βαλκάνιους

τουρίστες (Ρουμάνοι, Τούρκοι, Σέρβοι, Βούλγαροι) μέσω των οδικών αξόνων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιβατική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες, στις πορθμειακές γραμμές της Περιφέρειας σημείωσε ισχυρή αύξηση σε σχέση με το 2015, προς Σαμοθράκη κατά 6,37% και προς Θάσο 7,23%.

Καβάλα: Πολιτικός προβληματισμός με Βενιζέλο
Στην Καβάλα θα βρεθεί αύριο (Σάββατο) ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως κύριος ομιλητής δημόσιας συζήτησης του «Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση» με θέμα: «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Η παιδεία και ο πολιτισμός ως στοιχεία εθνικής ταυτότητας και ως μοχλοί ανάπτυξης»
Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» στις 6 το απόγευμα.
Θα μιλήσουν ακόμη:
** η Λίνα Μενδώνη, αρχαιολόγος- Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών , π. ΓΓ ΥΠΠΟ
** ο Μιχάλης Χρυσομάλλης, αν. Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
** ο Μάνος Επιτροπάκης, μουσικός
** ο Κοσμάς Χαρπαντίδης, συγγραφέας
Συντονίζει ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής
Την εκδήλωση ανοίγει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής

Καβάλα: 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας
Ο Σύλλογος Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνά» διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτικής Φιλοσοφίας από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, με γενικό θέμα «Πολιτική Θεωρία: Ποια πρέπει να είναι η κυρίαρχη εξουσία της πολιτείας;». Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητρόπολης Καβάλας.

Καβάλα: Επιστημονική εκδήλωση
Επιστημονική εκδήλωση με ομιλητή τον Φυσικό Σωκράτη Τουμπεκτσή με θέμα «Ο Bach και το διαστελλόμενο σύμπαν» θα πραγματοποιήσει το Παράρτημα Καβάλας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών αύριο Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: Πολιτιστικό διήμερο Θρακιωτών
Η Θρακική Εστία Καβάλας διοργανώνει το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το Σαββατοκύριακο με θέμα «Κωνσταντινούπολη, η πόλη της καρδιάς μας». Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα.

Καβάλα: «Τρέξε με τον σκύλο σου»
«Τρέξε με τον σκύλο σου» είναι η δράση που οργανώνει αυτή την Κυριακή η εφηβική ομάδα Action Team στην Καβάλα.
Πρόκειται για αγώνες δρόμου ανθρώπων όλων των ηλικιών με τους σκύλους τους, ανά κατηγορία που πλαισιώνονται σε ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις. Οι εκδηλώσεις για γίνουν στο πάρκο Φαλήρου από τις 10 το πρωί, που ξεκινούν και οι εγγραφές. Οι αγώνες ξεκινούν στις 11.30.

Καιρός
Ηλιοφάνεια με νεφώσεις επικρατούν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα