Βενεζουέλα: Νεκρός αστυνομικός – Βίαιες συγκρούσεις σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις (video)

10:24 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πόλη Μιράντα, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ, προσθέτοντας ότι άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας, αναφέρονται στα δυτικά, στις πόλεις Μαρακαίμπο και Σαν Κριστομπάλ. Αντικαθεστωτικές πηγές κατηγορούν την αστυνομία για «ακρότητες σε βάρος ακόμη και 79χρονης διαδηλώτριας, ενώ αναφέρουν πολλούς τραυματίες

και περισσότερες από ογδόντα συλλήψεις.

QUE EL MUNDO VEA ESTA AGRESIÓN ESTA JOVEN POR LOS ESBIRROS ASESINOS DE LA PNB DE @NicolasMaduro #TomaDeVenezuela Castrochavismo inmundo!!!! pic.twitter.com/vwhYtX7WOh

— Cristian Crespo F. (@cristiancrespoj) October 26, 2016

Στο Καράκας, ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο εμφανίστηκε σε συγκέντρωση οπαδών του, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες ότι «η αντιπολίτευση επιδιώκει την παραίτηση του, «υπακούοντας στην Ουάσιγκτον και σε πετρελαϊκές εταιρείες».

Διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Καράκας γιατί «η κυβέρνηση έχει κλείσει δρόμους και σταθμούς τρένων».

Την Τρίτη, το κοινοβούλιο, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ξεκίνησε «πολιτική δίκη» του Μαδούρο με κατηγορία την «παραβίαση του συντάγματος».

Η αντιπολίτευση απειλεί να ‘κατακλύσει το Προεδρικό Μέγαρο», καθώς «ακυρώθηκε λόγω νοθείας», η συλλογή υπογραφών υπέρ νέου δημοψηφίσματος, με 400.000 υπογραφές να έχουν κριθεί έγκυρες, σε σύνολο 1,7 εκατομμυρίου.

Εν μέσω της πολιτικής αναταραχής, χιλιάδες κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι βρίσκονται στα «όρια της λιμοκτονίας», λόγω της φτώχειας και της έλλειψης βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ:BBC,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα