Κομοτηνή: Ορκωμοσία, πτυχίο και νοσταλγία

08:51 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Τα συναισθήματα είναι μοναδικά. Είναι καταπληκτικό να βλέπεις τους ανθρώπους που σε στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκονται κοντά σου και να χαίρονται με τη χαρά σου στηρίζοντας ακόμη μια φορά» δηλώνει η Ελένη Φιλιππίδου, πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο Δ.Π.Θ. Την συναντήσαμε λίγο μετά την ορκωμοσία της να περιδιαβαίνει τα στενά σοκάκια της πόλης με τους αγαπημένους της φίλους. Πέντε χρόνια μετά την άφιξη της στην Κομοτηνή

«Θα μπορούσα να είχα τελειώσει και νωρίτερα, από δικές μου, όμως, αστοχίες δεν τα κατάφερα. Δεν είναι ακατόρθωτο να τελειώσει κάποιος στην ώρα» τονίζει κρατώντας τον τίτλο σπουδών στα χέρια της.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χθες. Τόσο εκείνη, όσο και οι συμφοιτητές της, έζησαν στην τελετή μια από τις πιο όμορφες στιγμές της παρουσίας τους στην Κομοτηνή. Και τώρα τί; τη ρωτάμε «Τώρα αγώνας!» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει «Θα πάρουμε σύντομα μια καλή γεύση από όλα όσα συμβαίνουν στην αγορά εργασίας» δηλώνει σπεύδοντας να τονίσει ότι η ίδια αντιμετωπίζει αισιόδοξα το νέο ξεκίνημα. «Έτσι πρέπει να είμαστε, αν απογοητευόμαστε εμείς οι νέοι μετά πώς θα πάμε μπροστά ως κοινωνία; »

Όσον αφορά στην Κομοτηνή που αφήνει πίσω της; «Νιώθω ήδη νοσταλγία. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις, υπέροχο κλίμα, καταπληκτικοί άνθρωποι, αγκαλιάζουν όλους τους φοιτητές γι αυτό χαίρομαι πάρα πολύ που σπούδασα εδώ, γιατί έζησα μια μοναδική εμπειρία που πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα σε καμιά άλλη πόλη να ζήσουμε.»
Φώτο:Ελένη Φιλιππίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα