Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27 Ο 2016

09:00 27/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι εκδηλώσεις της επετείου του ΟΧΙ στην Κομοτηνή
Στις 10:30 το πρωΐ θα τελεσθεί Θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για την επέτειο του ΟΧΙ.
Θα ακολουθήσει στις 11:00 η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τους επισήμους και οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών και στρατιωτικών.
Η Κοινωνία της Ροδόπης κινείται ανθρώπινα και αλληλέγγυα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης και Αγάπης που διοργάνωσαν χθες όλα τα Ραδιόφωνα της Ροδόπης.
Ο Σκοπός του Ραδιομαραθωνίου ήταν

η συγκέντρωση χρηματικού ποσού για τον 6χρονο Χρήστο-Γεώργιο Θεοδωρίδη, ο οποίος χρήζει ειδικής και πολυδάπανης φαρμακευτικής αγωγής στο Εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ρωσία.
Στήθηκαν δύο ραδιοθάλαμοι, ένας στην ΕΡΑ Κομοτηνής και ένας εξωτερικός στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου υπήρχαν δύο κουμπαράδες, για τις οικονομικές προσφορές των πολιτών, των αυτοδιοικητικών, των συλλόγων και κυρίως των μικρών παιδιών.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θερμότατη, ήταν από όλες τις ηλικίες και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, φτάνοντας το ποσό των 8.000 ευρώ με μόνο έξι ώρες πρόγραμμα, αποδεικνύοντας πως η τοπική κοινωνία διαθέτει αντανακλαστικά Αλληλεγγύης και αφουγκράζεται τις ανθρώπινες ανάγκες.
Οι δύο κουμπαράδες παραδόθηκαν με την παρουσία του πατέρα στην Τράπεζα Πειραιώς όπου υπάρχει Αριθμός Λογαριασμού και θα είναι ανοικτός για τις προσφορές των ανθρώπων ( 5353-060327-546, IBAN GR 9101723530005353060327546).
Στο Ραδιομαραθώνιο συμμετείχαν αλφαβητικά ΕΡΑ Κομοτηνής, Δίαυλος Ροδόπης, Ράδιο Παρατηρητής, Ράδιο Ροδόπη, Ράδιο Πατρίδα, Φωνή της Ροδόπης, Ράδιο Χρόνος, Hit FM, Ράδιο Τζόυ, City FM και Ράδιο Τσινάρ.
Επίσης στον Ραδιομαραθώνιο συμμετείχαν όλοι οι δημοσιογράφοι της Ροδόπης, ακόμα και αυτοί που δεν εργάζονται στα προαναφερθέντα ραδιόφωνα.

Πρωτογενής Τομέας

Σε δημόσια διαβούλευση το μέτρο στήριξης επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη αγροτικών προϊόντων
Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε σήμερα η Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση του μέτρου 4.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορά «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων».Από το σύνολο των 250 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν στο πλαίσιο του Μέτρου, η πρώτη προκήρυξη θα ανέλθει σε ποσό ύψους έως 170 εκατ. ευρώ. Το Μέτρο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων και στοχεύει μεταξύ άλλων στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων αυτών καθιστώντας τα πιο ελκυστικά στον καταναλωτή, στην ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, στη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και στη διευκόλυνση της ένταξης των επαγγελματιών αγροτών στη μεταποίηση, προκειμένου αφενός να αυξήσουν το εισόδημά τους αφετέρου να παρέχουν προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Αυτοδιοίκηση
Ο Δήμος Ξάνθης παρέλαβε την κυκλοφοριακή μελέτη του Κέντρου
H οριστική παραλαβή της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθη.
Στη συνεδρίαση η ομάδα των μελετητών έκανε μια συνοπτική παρουσίαση, με τα πιο σημαντικά στοιχειά που είναι : Η αμφιδρόμηση της Τσιμισκή, κατάργηση 12-14 φωτεινών σηματοδοτών και αντικατάσταση με κυκλικούς κόμβους, μετατροπή οδών σε ήπιας κυκλοφορίας όπως το τμήμα μεταξύ των 2 πλατειών στην οδό 28ης Οκτωβρίου, δημιουργία σχολικών δακτυλίων και διαμορφώσεις πεζοδρομίων γύρω από σχολικά κέντρα, πεζοδρομήσεις, συνολικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ριζική αλλαγή του συστήματος δρομολογίων των αστικών λεωφορείων, διανοίξεις και επεκτάσεις οδών και, τέλος, ένα χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των έργων σε βάθος χρόνου με βάση διαφορετικά κριτήρια και αξιολογήσεις για κάθε συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομάδας μελετητών Αργύρη Πλέσια, η πλέον άμεση ανάγκη είναι η δημιουργία του ποδηλατοδρόμο που θα τέμνει την πόλη από Ανατολικά μέχρι την έξοδο και θα έχει τρεις βρόχγους διασταύρωσης, προς τον αστικό συνοικισμό, το συνοικισμό Μ. Αλεξάνδρου και προς Ρέμβη.

Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να σταματήσουν άμεσα τα έργα του ΤΑΠ προτείνοντας «μια Ελλάδα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας»
Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη από τις αυτοδιοικητικές κινήσεις «Οικολογία-Αλληλεγγύη» Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής, η Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Γιώργος Πασχαλίδης, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Καβάλας και ο Δαμιανός Ανδρέου, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν να σταματήσουν άμεσα τα έργα του ΤΑΠ, προτείνοντας «μια Ελλάδα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». Η Κατερίνα Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι συνόδευαν στη χώρα μας ακτιβιστές από την Ιταλία, οι οποίοι συμμετέχουν στο κίνημα ΑΝΤΙ-ΤΑΡ, καθώς έχουν διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα έργο που όχι μόνο δεν θα ωφελήσει σε τίποτα τις τοπικές κοινωνίες, αλλά αντίθετα θα τους δημιουργήσει ποικίλα προβλήματα, είναι οικονομικά ασύμφορο και οι χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαίων φορολογουμένων θα καταλήξουν στους ιδιοκτήτες της εταιρείας του ΤΑΡ, η οποία έχει έδρα στην Ελβετία, όπου όμως δεν έχει ισχύ το Ευρωπαϊκό Δίκαιο
Επισήμανε ότι τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως από την Ιταλία, δείχνουν τη σκοτεινή προέλευση των χρηματοδοτήσεων, οι οποίες σχετίζονται τόσο με την κατασκευή του αγωγού.

Επαγγελματίες
Ανοιχτά τα καταστήματα στις 31 Οκτωβρίου
Κανονικά ανοιχτή θα παραμείνει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου η αγορά της Κομοτηνής σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ροδόπης. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι όποιες κινητοποιήσεις για το θέμα της λειτουργίας των νέων διοδίων, που βρίσκει αντίθετη την τοπική κοινωνία, θα συναποφασισθούν από τους αρμόδιους φορείς μετά τα αποτελέσματα των συναντήσεων στην Αθήνα.

Περιβάλλον
Η 11η Φθινοπωρινή Πανελλαδική Συνάντηση Μανιταρόφιλων στο Παρανέστι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Η 11η φθινοπωρινή πανελλαδική συνάντηση των Μανιταρόφιλων της ΑΜ-Θ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου.
Η φετινή διοργάνωση θα γίνει σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και με την Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι. Θα περιλαμβάνει μανιταροσυλλογή, έκθεση μανιταριών, εισηγήσεις και εδέσματα από μανιτάρια, από την Αρχιμάγειρα Στέλλα Σπανού.
Σκοπός και της φετινής μας συνάντησης είναι η προστασία της Φύσης και του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με φορείς που έχουμε τον ίδιο στόχο. Επίσης η οργάνωση και η πιστοποίηση προσπαθειών, όπως το πλαίσιο για την μανιταροσυλλογή από πολίτες γειτονικών χωρών, τα πιστοποιημένα προϊόντα και τα ειδικά μονοπάτια που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την συλλογή μανιταριών.
Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα εν έτει 2016 δεν υπάρχει πλαίσιο για την ξυλεία, τα δευτερογενή προϊόντα του Δάσους, με συνέπεια να έρχονται στη Χώρα μας πολίτες άλλων χωρών και να συλλέγουν χωρίς έλεγχο, ρίγανη κι άλλα αρωματικά φυτά, κάστανα, μανιτάρια κ.α.

Σύλλογοι
Με την συνδρομή των κυνηγών όποιος ανακυκλώνει θα ανταμείβεται με σκυλοτροφή
Σήμερα Πέμπτη 10 με 11 το πρωί κάτι πρωτοποριακό πρόκειται να λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, η εγκατάσταση ενός μηχανήματος, που αγοράστηκε από τον κυνηγετικό σύλλογο Κομοτηνής το οποίο θα προσφέρει σκυλοτροφή σε όποιον ανακυκλώνει πλαστικά ή κουτιά από αλουμίνιο.
Το μηχάνημα αυτό θα δουλεύει με ηλιακό συλλέκτη. Τέτοια μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας και το τελευταίο χρονικό διάστημα και στον Βόλο. Για την πρωτοβουλία αυτή του κυνηγετικού συλλόγου μίλησε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Καραφύλλης ο οποίος τόνισε ότι, οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν την λειτουργία του μηχανήματος θα είναι οι μαθητές. Για τον λόγο αυτό έχει αποσταλεί έγγραφο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ώστε την Πέμπτη τα παιδιά να είναι τα πρώτα που θα ανακυκλώσουν και παράλληλα θα ανταμειφθούν με σκυλοτροφή.

Eκκλησία
Πρόγραμμα επιμόρφωσης
H Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής οργανώνει και θα λειτουργήσει από τις 16 Νοεμβρίου του 2016 το νέο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης διάρκειας 2 μηνών με θέμα: «ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ – ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ».
Διδάσκων του Προγράμματος Επιμόρφωσης της Μητροπόλεως είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κάθε Τετάρτη από ώρας 16:00 έως 18:00.
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 25 Οκτωβρίου 2016 και έως την έναρξη των μαθημάτων, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως επί της οδού Σισμάνογλου 18, από ώρας 09:00 έως 13:00.

Πολιτισμός
Αλησμόνητες πατρίδες
Μια συνάντηση με τον συγγραφέα Αλέξανδρο Μασσαβέτα με αφορμή το βιβλίο του: «Μικρά Ασία. Το παλίμψηστο της μνήμης» διοργανώνουν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 19.30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες πατρίδες», το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης» και τις εκδόσεις «Πατάκη».

Στη Σμίνθη βραβευμένη συγγραφέας
Την αστυνομικό και βραβευμένη από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., συγγραφέα, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου υποδέχτηκαν οΔιευθυντής, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του 6/θ Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Σμίνθης. Η κ. Κωνσταντοπούλου παρουσίασε το βιβλίο της, δώρισε από ένα αντίτυπο σε κάθε παιδί και παράλληλα μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους συνεργάτες του Ιδρύματος οργάνωσε μια ξεχωριστή δραστηριότητα για την ανάδειξη των εννοιών της υγιεινής διατροφής αλλά και της αγάπης, της αλληλοβοήθεια και της αλληλεγγύης.
Αστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ρωσία, ερα, προσφορες, τραπεζες, hit, city, ξανθη, ταπ, ελλαδα, θεσσαλονικη, ισχύ, νέα, φως, αθηνα, εκπα, βιβλιοπωλείο, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, μετρο, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, αξια, τραπεζα της ανατολης, παρελαση θεσσαλονικη, τελος ακινητων, συλληψεις, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, κοινωνια, αποτελεσματα, αρωματικα φυτα, παρελαση, ρωσία, το θεμα, εδρα, εκπα, θεμα, ιρακ, ιταλια, ξυλεια, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, ραδιο, ριγανη, τα νεα, φυτα, φως, αγορα, αυξηση, αλουμινιο, ασια, αφορμη, βιβλιο, γινει, γινονται, γραφεια, δευτερα, διαστημα, δημος, δικτυο, δοθηκε, εγνατια, εγγραφες, εγγραφο, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, ελβετια, εργα, εξι, επενδυσεις, επιτυχια, ερα, ερχονται, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, ιδρυμα, εκδοσεις, λειτουργια, λογο, μανιταρια, ομαδα, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πεμπτη, περιβαλλον, πιστοποιηση, πλαστικα, προβληματα, πρωι, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, ταπ, τμημα, τριημερο, υλοποιηση, υπηκοος, ισχύ, υψηλη, φωνη, χρονος, ωρες, city, δοξολογια, hit, χωρα, μελετη, τραπεζα, θεια, υγειας
Τυχαία Θέματα