Βελτιώθηκαν οι διατροφικές συνήθειες των Θεσσαλονικέων λόγω οικονομικής κρίσης

14:24 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές στις ταβέρνες, ωθούν τους καταναλωτές να βελτιώσουν τις διατροφικές συνήθειες τους. Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, συγκριτικά με το 2011, αυξήθηκε, κατά 15 περίπου μονάδες, το ποσοστό των καταναλωτών, που δεν τρώνε κανένα γεύμα εκτός σπιτιού. Μειώθηκε το ποσοστό των καταναλωτών, που γευματίζουν μόνο μια φορά την εβδομάδα εκτός σπιτιού, κατά περίπου 4 μονάδες το ποσοστό των καταναλωτών, που γευματίζουν συχνά εκτός σπιτιού (2-4 φορές, την εβδομάδα).
Κατά 12 μονάδες

αυξήθηκαν όσοι δεν τρώνε σε fast food και το ο 59,45% των καταναλωτών δήλωσαν ότι έχουν αλλάξει οι διατροφικές τους συνήθειες.
Το ψωμί, τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν μπει, σχεδόν καθημερινά, στο τραπέζι των καταναλωτών. Τα κρέατα (κόκκινα), ψάρια, τηγανητές πατάτες και αναψυκτικά έχουν περιοριστεί, σε μια φορά την εβδομάδα. Τα γλυκά, τα όσπρια, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τα αυγά και το γάλα καταναλώνονται, ελάχιστες φορές την εβδομάδα. Τέλος, η κατανάλωση αρνιού και κατσικιού περιορίζεται σε μια φορά το μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα