Βόλος: Πρόταση για τα εργασιακά από εκατοντάδες σωματεία που αντιδρούν στον υπό ψήφιση νόμο

14:04 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρότασή τους για το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ο νόμος για τα εργασιακά θέματα, παρουσίασαν σήμερα τοπικά Σωματεία, φορείς και επιτροπές αγώνα, σε συνέντευξη Τύπου. Στόχος τους να οργανωθεί ένα μεγάλο μέτωπο για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασία Παράλληλα κάλεσαν όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης 18 Οκτωβρίου, ώστε το ψήφισμα να μπει και να συζητηθεί στη Βουλή.

Την

πρόταση νόμου υπογράφουν 450 Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και μέσω αυτής διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 €, τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.
«Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας, δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα. Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα προ του 2012, ως βάση για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενώ το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή και σε όλα τα πολιτικά κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”, Κώστας Στεργίου.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 μέχρι σήμερα, την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Ακόμη, λένε όχι στους φόρους και απαιτούν να πληρώσει το κεφάλαιο και, τέλος, διεκδικούν τα δικαιώματά τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκε η πρόεδρος των Υγειονομικών Υπαλλήλων Σμαράγδα Λιάτσικου, που τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές θα δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Πλ. Πανεπιστημίου.

Από τη Μαγνησία την πρόταση υπογράφουν: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών-ών Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σωματείο Εργαζομένων Λεβεντέρη, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου, Σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα