Performance των Modified dog στο Βlack Box στα 51α Δημήτρια

14:20 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια performance / installation με τίτλο «8:00 p.m. – 9:00 p.m.: From light to darkness / From orange to Black», με σκοπό ένα ταξίδι προς το τέλος της ημέρας, την πορεία από το φως στο σκοτάδι, από το ορατό στο μη ορατό και τη μετάβαση από το πραγματικό στο ονειρικό έχει ετοιμάσει τα μουσικό σχήμα «Modified

dog». Πρόκειται για μια πρωτότυπη μουσική και ταυτόχρονα φωτιστική / 3D video mapping σύνθεση με στόχο μια ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία που θα παρουσιαστεί στο Black Box (Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2), στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Συνεπείς στη μουσική τους φιλοσοφία, αλλά και τους μουσικούς πειραματισμούς τους, οι ίδιοι οι «Modified Dog» είναι ένα οπτικοακουστικό συγκρότημα/κολεκτίβα το οποίο μετασχηματίζεται, αλλάζει μέλη και διαφοροποιείται μουσικά, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε project, που παρουσιάζει στο κοινό. Η πρόκληση και η γοητεία στον ήχο τους είναι ότι συνδυάζει διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία. Χρησιμοποιούν ψηφιακά/ηλεκτρονικά όργανα (laptop, synthesizers, pedal effects), φυσικά όργανα (τρομπέτα, κρουστά, φωνή, κιθάρα, σαξόφωνο, τύμπανα) και ηχογραφήσεις (sampling) από διάφορες πηγές ήχου (ομιλίες, ήχοι πόλης, ήχοι από το περιβάλλον).

Ο βασικός άξονας του σύνθετου αυτού project είναι η διαφορετική αντίληψη που αποκτούμε, καθώς έρχεται το βράδυ και το φως αλλάζει. Η παράσταση ξεκινάει με έντονο φως, χωρίς ήχο και ολοκληρώνεται στο απόλυτο σκοτάδι μέσα σ‘ ένα πλήρες ηχητικό / μουσικό περιβάλλον.

Και κάπου εκεί ο Kerouac συναντά τον Burroughs. Σημαντικό μέρος της αφήγησης αποτελούν αποσπάσματα ποίησης και κειμένων των δυο δημιουργών, που ακούγονται στην παράσταση από ηχογραφήσεις των ίδιων των δημιουργών. Επιπλέον, το ποίημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «στροφές στροφάλων» ακούγεται στο τελικό μέρος της παράστασης ωθώντας το ταξίδι μέσα σ’ ένα ατέρμονο όνειρο, το οποίο γίνεται η κινητήρια δύναμη για τη συνέχεια προς την επόμενη μέρα.

Ταυτότητα της παράστασης
Μουσική σύνθεση – Ιδέα – sound design: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Φωτισμός – 3D video mapping – installation: Στάθης Μήτσιος
Ενορχήστρωση – Performance: Modified Dog
Modified Dog: Χρύσανθος Χριστοδούλου (electronics, πλήκτρα, κιθάρα, φωνή), Δημήτρης Δαλέζης (τρομπέτα, κρουστά, effects), Δημήτρης Τάτσης (κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, φωνή, effects), Δημήτρης Παντελιάς (σοπράνο-τενόρο-βαρύτονο σαξόφωνο), Δημήτρης Τασούδης (Τύμπανα, κρουστά), Στάθης Μήτσιος (3D video mapping, Φωτισμός, σκηνογραφία), Χρήστος Μέγας (Ηχοληψία).

Ώρα έναρξης 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 7€, 10€. Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα