Βαντελανόιντ: «Σεβασμός στους Έλληνες»

22:30 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για το Σαββατιάτικο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας μας στο Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο Τζούντε Βαντελανόιντ.

Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τις φανέλες της Κέρκυρας, του Αθηναϊκού και του Πανσερραϊκού και ζει εδώ και πολλά χρόνια στην πατρίδα του, μίλησε για το σεβασμό που δείχνουν οι συμπατριώτες του στην Εθνική ομάδα της Ελλάδος.

Ο Τζούντε Βαντελανόιντ είπε στην ΕΡΤ

Σερρών:

«Πιστεύω θα είναι δύσκολο παιχνίδι για την Ελλάδα γιατί αυτήν την περίοδο η Εθνική μας ομάδα τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και τώρα έχουν δεθεί ως ομάδα. Έφτασε η ώρα για την Εθνική Βελγίου να έχει διακρίσεις και να πάρει τίτλους γιατί πριν δύο χρόνια λέγαμε ότι θα πάρουμε το Ευρωπαϊκό κύπελλο αλλά η ομάδα δεν ήταν καλή. Είχαμε καλούς παίκτες αλλά δεν είχαν δέσει ως ομάδα. Τώρα αυτό έχει γίνει».

-Για το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική Ελλάδος ο Τζούντε Βαντελανόιντ είπε:

«Θα υπάρχει μεγάλη πίεση μπροστά γιατί με τον Λουκάκου που είναι πρώτος σκόρερ στην Αγγλία και τον Αζάρ που είναι από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου η επίθεση μας είναι πολύ καλή. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η Εθνική Βελγίου είναι κάτι παραπάνω αγωνιστικά από τις άλλες ομάδες του ομίλου. Αν μπορούσε να παίξει και ο πρώην αρχηγός ο Κομπανί η ομάδα θα ήταν 100% έτοιμη για τίτλο».

Ο Βαντελανόιντ σκοράρει κατά του Πανσερραϊκού στις 19.03.2000 με τη φανέλα του Αθηναϊκού

-Για το πώς περιμένουν στο Βέλγιο το παιχνίδι:

«Έχουν σεβασμό προς την Εθνική Ελλάδος γιατί το 2004 η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό κύπελλο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι κι έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήρια. Πιστεύουν όλοι εδώ ότι θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι από τις δύο ομάδες που είναι στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του ομίλου».

-Για τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα

«Αγαπάω πάρα πολύ την Ελλάδα και τους ανθρώπους που γνώρισα εκεί. Πέρασα πολύ ωραία στη χώρα σας. Μάλιστα από ένα τηλεοπτικό κανάλι των Βρυξελών μου ζήτησαν να είμαι στο παιχνίδι, να κάνω σχολιασμό και να μιλήσω για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είναι χαρά για μένα να δω Έλληνες εδώ στο Βέλγιο»

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα