Κομοτηνή: Στο Νοσοκομείο διακινητής και εννέα μετανάστες

20:40 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε καταδίωξη που θύμιζε κινηματογραφική ταινία κατέληξε ένας συνηθισμένος έλεγχος για αστυνομικούς της Α.Δ. Ροδόπης. Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής διακομίστηκαν διακινητής και εννέα παράτυποι μετανάστες, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά τραυματισμένοι.

Το όχημα τύπου βαν που τους μετέφερε το οδηγούσε ο διακινητής με κατεύθυνση από Κομοτηνή για Καβάλα.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό, προκειμένου να ελέγξουν το όχημα, πραγματοποιώντας έναν ακόμη από τους πολλούς τέτοιους ελέγχους που πραγματοποιούν. Εκείνος δεν συμμορφώθηκε στην υπόδειξη των αστυνομικών , αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο. Ο οδηγός, άγνωστο για ποιό λόγο, έχασε τον έλεγχο. Το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με συνέπεια συνολικά 10 άτομα και ο διακινητής να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, λίγο μετά τις έντεκα το πρωί το Συντονιστικό Κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. Αλεξανδρούπολης δέχτηκε κλήση για σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση, στο ύψος του Γλυκονερίου. Αμέσως, Κινητή Μονάδα με διμελές πλήρωμα δια σωστών και γιατρό έσπευσε στο σημείο και στις 11:21 παρέλαβε τραυματία σε κρίσιμη κατάσταση. Ακολούθως, άλλα δύο ασθενοφόρα της Υπηρεσίας αφίχθηκαν, πρόσφεραν πρώτες βοήθειες και παρέλαβαν άλλους εννέα τραυματίες, δύο σε σοβαρή κατάσταση και άλλους επτά σε καλή γενική κατάσταση.

Αποτέλεσμα της εγκληματικής στάσης του οδηγού ήταν συνολικά, εννέα τραυματίες να διακομιστούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπου σήμανε συναγερμός για την τάχιστη αντιμετώπιση των περιστατικών και την περαιτέρω νοσηλεία τους. Στο Νοσοκομείο έχουν παραμείνει, σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή κ. Γιώργου Φιλιππίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής, δύο μετανάστες, μια γυναίκα με σπασμένη μύτη κι ένας άνδρας με σπασμένο πόδι.

Προ ημερών, παρόμοια καταδίωξη διακινητή είχε σημειωθεί πάλι στη Ροδόπη με τον δράστη να αναζητά καταφύγιο στο χωριό Μελέτη, αλλά να καταλήγει τελικά στα χέρια της Αστυνομίας. Και τότε η θεαματική καταδίωξη και σύλληψη πραγματοποιήθηκε εμπρός στους εμβρόντητους κατοίκους του χωριού. Περιστατικά που αποδεικνύουν ότι οι διακινητές μπρος στο κέρδος δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο και τις ίδιες τις ζωές των ανθρώπων που μεταφέρουν.

Keywords
Αναζητήσεις
διασταυρωση γλυκονεριου
Τυχαία Θέματα