Τρίκαλα: Η βιομηχανική ιστορία του Μύλου στα ξωτικά των Χριστουγέννων

14:42 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ιστορική αξία του βιομηχανικού συγκροτήματος του Μύλου Ματσόπουλου θα επιχειρήσει να συνδέσει ο Δήμος Τρικκαίων με το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο στη χώρα, τον Χριστουγεννιάτικο “Μύλο των Ξωτικών”.

Ένας πρώτος σχεδιασμός της ιδέας την οποία επεξεργάζεται η δημιουργική ομάδα του “Μύλου των ξωτικών” και της εταιρείας e-trikala που ηγείται του εγχειρήματος, συζητήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ένα από τα εναπομείναντα, στη χώρα, βιομηχανικά μουσεία αγροτικού χαρακτήρα. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ

ο πρόεδρος της e-trikala – δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κωτούλας, επισήμανε πως “ο ίδιος ο Μύλος Ματσόπουλου αποτελεί έμπνευση για την μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή, η προετοιμασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει με διάφορες προτάσεις και σκέψεις…”. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη προταθεί η υλοποίηση ενός ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος που θα παρουσιάζει 150 χρόνια μορφών ενέργειας, από την υδροκίνηση και την ηλεκτροκίνηση, μέχρι την αιολική ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά. Στόχος την προσπάθειας, σημειώνει ο κ. Κωτούλας, είναι “να γίνει ελκυστικός και ο φετινός 6ος “Μύλος των ξωτικών”, αποτελώντας για μία ακόμη χρονιά πόλος έλξης επισκεπτών και τόνωσης της τοπικής και Θεσσαλικής οικονομίας…”. Οι δράσεις, δε, που ετοιμάζονται, θα αναδεικνύουν τον Μύλο ως βιομηχανικό χώρο, με δεδομένο ότι πριν από την έναρξη της διοργάνωσης θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες μετατροπής του Μύλου σε βιομηχανικό μουσείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα