Νέα δραματική τροπή στην υπόθεση των «8» που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την ώρα που η Αθήνα πιέζεται από την τουρκική κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, μετά την κινηματογραφική προσγείωση με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία δίνει νέα δραματική

τροπή στην υπόθεση.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα αλλά και άλλες υποστηρίζουν σε ρεπορτάζ τους ότι οι οκτώ όχι μόνο σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα, αλλά ήταν ανάμεσα σε εκείνους που βομβάρδισαν το ξενοδοχείο του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, με σκοπό να τον σκοτώσουν!

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Star τονίζει πως περίπου 40 κομάντος περικύκλωσαν το ξενοδοχείο με σκοπό να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο, που φυγαδεύτηκε από άντρες της προσωπικής του φρουράς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κομάντος μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους διέφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

»Ορισμένοι από αυτούς, με δύο ελικόπτερα φέρονται να κατέφυγαν σε ΝΑΤΟϊκή βάση και οι 8 αξιωματικοί με τρίτο ελικόπτερο προσγειώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

Ορισμένοι άλλοι από την ίδια αρχική ομάδα κομάντος φέρονται να έχουν πετάξει τον οπλισμό τους και να έχουν καταφύγει στα βουνά».

Και ενώ αυτά διαδίδονται για τους οκτώ, που πέρασαν το πρωί από συνέντευξη στην επιτροπή ασύλου εκφράζοντας φόβους για τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους αν εκδοθούν στην Τουρκία, αρνούνται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στην επιχείρηση κατά του ξενοδοχείου Αμαρυλίς όπου διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος.

Η συνήγορός τους, τους γνωστοποίησε το δημοσίευμα και εκείνοι το διέψευσαν κατηγορηματικά. Ανέφεραν ότι δεν ανήκουν στην ομάδα που είχε ως αποστολή να σκοτώσει τον Ερντογάν.

Οι οκτώ Τούρκοι έχουν ήδη υποστηρίξει στις ελληνικές Αρχές, ότι είχαν λάβει εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από περιοχές της Κωνσταντινούπολης και δεν γνώριζαν το παραμικρό για το πραξικόπημα.

Το άρθρο Νέα δραματική τροπή στην υπόθεση των «8» που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα